ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το νέο γήπεδο του Άρη – Η πρώτη σύσκεψη

Έγινε το πρώτο βήμα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το νέο γήπεδο του Άρη – Η πρώτη σύσκεψη

Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα για την υλοποίηση του νέου γηπέδου του Άρη μεταξύ ανθρώπων της ομάδας και θεσμικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν το πρωί ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λευτέρης Αρβανίτης, με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, τον αντιδήμαρχο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρο Λεκάκη, και τον αρχιτέκτονα Τάσο Δούμα.

Όλες οι πλευρές έδειξαν διάθεση να προχωρήσει το πρότζεκτ και συζητήθηκαν ζητήματα, όπως το πλάνο υλοποίησης, αλλά φυσικά και η χρηματοδότηση του έργου. Φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα να γίνουν, αλλά… μπήκε ο πρώτος σπόρος. Και το πιο αισιόδοξο σενάριο μιλά για υλοποίηση του έργο εντός πενταετίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει το κόστος ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και το κόστος ανάπλασης των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ παράλληλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα δημιουργηθεί χώρος δημόσιας χρήσης, χώρος πρασίνου, χώρος πολιτισμού και δημόσιας στάθμευσης. Στο χώρο του νέου γηπέδου θα αναπτυχθεί γενικότερα η περιοχή, ως εμπορικό κέντρο και περιοχή κατοικιών.

Άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες ευθύνες με χρονοδιάγραμμα, ενώ θα συσταθεί ειδική ομάδα με εκπροσώπους κάθε φορέα και του Άρη για να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών. Ταυτόχρονα θα γίνουν οι σχετικές μελέτες, που υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση, αυτή χωρίζεται σε τρία μέρη:

  • Ανάληψη κόστους ανάπλασης δημοσίων υποδομών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Αποζημίωση ΑΣ Άρης από το Δημόσιο για την παραχώρηση της περιοχής του σταδίου «Κλεάνθης Βικελίδης»
  • Ιδιωτική ανάληψη κόστους κατασκευής και εκμετάλλευσης των εμπορικών χρήσεων του νέου γηπέδου

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου εντός πενταετίας. «Συμφωνήσαμε ότι όλοι… συμφωνούμε ώστε να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, όπως το επεξεργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα και όπως έχει παρουσιαστεί», ανέφερε.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε: «Να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για την στήριξη στην ιδέα που είχε ο Ερασιτέχνης σχετικά με την διπλή ανάπλαση της περιοχής Χαριλάου και την μετεγκατάσταση του γηπέδου μας. Προτείναμε και έγινε δεκτό να υπογραφεί ένα μνημόνιο συναντίληψης όπου θα διαχωριστεί η αρμοδιότητα κάθε φορέα. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι μας ώστε να τρέχουν με διαδικασία fast track όλες τις διαδικασίες. Από δω και πέρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δηλώσεις του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνατίου Καϊτετζίδη, ήταν: «Είναι από τις ευτυχείς συγκυρίες για την πόλη, καθώς όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι της ομάδας του Άρη συμφωνούμε. Στην σκοπιμότητα κατασκευής σύγχρονων υποδομών για την πόλη και τον Άρη. Συμφωνούμε και στην μεθοδολογία και στους ρόλους. Την πρωτοβουλία έχει ο Περιφερειάρχης. Τον ευχαριστώ πολύ, καθώς συντονίζει τα βήματα και την αρμοδιότητα όλων. Στην περιοχή υποδεχόμαστε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Αναβαθμίζει μια περιοχή που ήθελε να αναβαθμιστεί. Χαίρομαι που στον δήμο εκτελούνται 2 έργα. Το ένα στο Φίλυρο και το άλλο με το σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο για την ιστορική ομάδα του Άρη. Θα γίνει πάρκο αναψυχής – εμπορικό. Που συμβαδίζει με την ανάπλαση του δήμου. Ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει το πολεοδομικό του σχέδιο και με την βοήθεια της Περιφέρειας θα προχωρήσουμε και την πράξη εφαρμογής. Ώστε όλα να είναι έτοιμα για αυτό το πρότζεκτ. Ένα τεράστιο πρότζεκτ για τον Άρη, την περιφέρεια και την Θεσσαλονίκη. Εγώ κι ο Δήμος θα συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα ώστε να είναι όλα έτοιμα και να το χαρεί όλη η Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.