Ο Έλληνας ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,22 μ. πετυχαίνοντας φετινό ρεκόρ. Συνέχισε τον αγώνα του με άκυρο άλμα και ακολούθως είχε 8,05 μ., 8,20 μ. και 8,25 μ. για να βελτιωθεί εκ νέου το ρεκόρ του. Κράτησε δε το καλύτερο για το φινάλε, αφού σημείωσε 8,32 μ., που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του.
Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του Έλληνα Αθλητή
Ο αθλητής πριν την έναρξη του αγώνα είχε τελειώσει πέντε φορές έναν αγώνα πάνω από 8,20 μ. και σήμερα σε μία μόνο διοργάνωση σημείωσε πέντε άλματα πάνω από τα 8,00 μ. , τέσσερα πάνω από τα 8,20 μ. κι ένα πάνω από τα 8,30 μέτρα! Γι’ αυτό συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης και είναι παράλληλα ένας από τους πλέον ανερχόμενους παγκοσμίως.
Με το 8,32 μ. ανέβηκε άλλωστε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει του μεγάλου του στόχου για το 2019 που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχας.
Ο Τεντόγλου με το σημερινό του μετάλλιο διεύρυνε ακόμη περισσότερο την γκάμα των μεταλλίων του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2016 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογική του αθλητή είναι στην κατηγορία Κ18, όπου το 2015 στο Κάλι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.
Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 23ο της στην ιστορία του θεσμού. Ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού με το σημερινό μετάλλιο έφτασε τα πέντε εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. Τα άλλα μετάλλια ο Πομάσκι τα κατέκτησε με τους Τσάτουμα, Παπαχρήστου (δύο χρυσά) και Μάστορα.