Έχουμε δει τον Roger Federer να γίνεται βοηθός του διάσημου Ιταλού σεφ Davide Oldani για τις ανάγκες διαφήμισης εταιρίας ζυμαρικών. Όμως στην πραγματικότητα οι διατροφικές του επιλογές, όπως τις αποκάλυψε το Business Insider είναι λίγο πιο περίπλοκες από ένα πιάτο ζυμαρικά.
Ο Roger Federer ξεκινάει την ημέρα του γλυκά και όταν έχει αγώνα προτιμάει για πρωινό σπιτικές βάφλες με κομπόστα φρούτων, φρέσκο χυμό φρούτων, καφέ και ένα σφηνάκι… ξίδι. Δύο ώρες πριν τον αγώνα πάλι, τρώει ένα πιάτο ζυμαρικά. Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη του, αυτή είναι η αγαπημένη του συνήθεια τα τελευταία 20 χρόνια.
Μεταξύ των προπονήσεων ή στα διαλείμματα των αγώνων τρώει μπάρες ή μπανάνες που τον βοηθούν να επανακτά την ενέργεια του, αν και δεν λέει όχι και σε ένα energy drink για να δροσιστεί και να ενυδατωθεί.
Όταν βγαίνει έξω για δείπνο, το σημαντικό για αυτόν είναι να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι. «Αγαπώ τα ιταλικά, ιαπωνικά και ινδικά εστιατόρια», δήλωσε πρόσφατα. Και μπορεί γενικά αν κάνει σωστές επιλογές πιάτων -όπως περιμένουμε από έναν αθλητή-, να μην ξεφεύγει από το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής στην έξοδο του, ωστόσο έχει και αυτός τις αδυναμίες του.
Για παράδειγμα, φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στα παγωτά και στη σοκολάτα. «Μου αρέσει το παγωτό. Μου αρέσει η σοκολάτα. Μου αρέσουν οι λιχουδιές μου και δεν αισθάνομαι άσχημα για αυτό», είχε δηλώσει παλαιότερα. Επιπλέον, ως Ελβετός έχει αδυναμία και στο τυρί και δεν λέει όχι σε ένα καλό φοντί.
Όσο για το αλκοόλ, τον έχουμε δει πολλές φορές να πίνει σαμπάνια μετά από κάποια νίκη του και όχι μόνο σε ποτήρι αλλά μέσα σε ένα τεράστιο κύπελλο, από αυτά που έχει κατακτήσει σε αφθονία!