ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0: Επέστρεψε εμφατικά σε… τροχιά Ευρώπης

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0: Επέστρεψε εμφατικά σε… τροχιά Ευρώπης

O ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ εύστοχος και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 και να βρεθεί εκ νέου σε τροχιά Ευρώπης.

Στο πρώτο ημίχρονο, o ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον αντίπαλό του σε αρκετά λάθη και να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, ενώ εκείνος έβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση.

Η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Διούδη καταγράφηκε στο 5’, με ένα σουτ του Μουργκ που κόντραρε στον Μολό, την ώρα που ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να πατήσει περιοχή, αρκούμενος σε «βαθιές» μπαλιές για να επιτεθεί στην «κόντρα» αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο δίλεπτο 14’-15’ ένα «τσαφ» του Ελ Καντουρί και μια καθυστερημένη προβολή του Σβιντέρσκι, «κόστισαν» το… κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ. Ενώ, από εκείνο το σημείο και μετά, το «τριφύλλι» πήρε μέτρα στο γήπεδο, για να φτάσει στην πρώτη του καλή στιγμή στο 21ο λεπτό, με τον Αλεξανδρόπουλο να αστοχεί μπροστά από τον Πασχαλάκη, ενώ υποδείχθηκε και οφσάιντ…

Χρειάστηκε ένα λάθος του Σένκεφελντ για να απειλήσει ξανά ο «δικέφαλος του Βορρά», στο 32’, με το σουτ του Μουργκ ωστόσο να είναι πολύ αδύναμο για να προβληματίσει τον Διούδη και το 0-0 να διατηρείται. Αντιθέτως, σε μια φάση… βγαλμένη από το ματς της κανονικής περιόδου ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Βιγιαφάνιες τροφοδότησε με μακρινή μπαλιά τον Χατζηγιοβάνη, εκείνος σέντραρε από δεξιά με την μια και ο Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι νίκησε Ίνγκασον και Πασχαλάκη, για το 1-0 στο 39ο λεπτό, στην πρώτη τελική των γηπεδούχων!

Ακολούθησαν κάποιες στιγμές… σύγχυσης στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει άμεσα την ισοφάριση, όχι όμως ικανές να αλλάξουν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Γκαρσία προσπάθησε να βρει τη λύση ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Τζόλη αντί του Μουργκ στο 62′ και δύο λεπτά μετά είδε τον Διούδη να κάνει μεγάλη επέμβαση και να κρατάει το 1-0 μετά το κοντινό πλασέ του Κρέσπο, για να ακολουθήσει η είσοδος των Κρμέντσικ και Ουάρντα αντί των Σφιντέρσκι και Σβαμπ.

Οι τελικές προσπάθειες σε εκείνο το σημείο ήταν… 1-11, για να έχουν όλοι μια εικόνα του παιχνιδιού, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το γκολ. Και όσο ο ΠΑΟΚ έψαχνε τρόπο για να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός σκόραρε: 2-0 ο Βιγιαφάνιες με φάουλ στο 79′, 3-0 ο Αϊτόρ με πλασέ στο 85′ και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τους πράσινους, οι οποίοι πήγαν στους 49 βαθμούς, στο -1 από τον 3ο ΠΑΟΚ και ελπίζουν ακόμη και για τη 2η θέση πλέον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Νιάς (87’ Καμπετσής), Μαουρίσιο (74’ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78’ Αϊτόρ), Μακέντα (78’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (70’ Ουάρντα), Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μουργκ (62’ Τζόλης), Σβιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ), Ζίβκοβιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.