ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Αντριάνα Μπράουνλι: Αυτή είναι η νεότερη γυναίκα που κατέκτησε τις 14 υψηλότερες κορυφές της Γης (φώτο)

Κατέκτησε την ύψους 8.027 μ. κορυφή του όρους Σισαπάνγκμα στο Θιβέτ κι έγινε ταυτόχρονα η δεύτερη Βρετανίδα που ανέβηκε εκεί

Αντριάνα Μπράουνλι: Αυτή είναι η νεότερη γυναίκα που κατέκτησε τις 14 υψηλότερες κορυφές της Γης (φώτο)

Η 23χρονη Βρετανίδα Αντριάνα Μπράουνλι, εδώ και λίγες μέρες είναι η νεότερη ορειβάτισσα που αναρριχήθηκε στις 14 υψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Η νεαρή ορειβάτισσα κατέκτησε την ύψους 8.027 μ. κορυφή του όρους Σισαπάνγκμα στο Θιβέτ κι έγινε ταυτόχρονα η δεύτερη Βρετανίδα που ανέβηκε εκεί.

Προ τριετίας η ορειβάτισσα είχε φθάσει στην κορυφή του Έβερεστ και τότε πήρε την απόφαση να αναρριχηθεί στις 14 υψηλότερες – άνω των 8.000 μ. – κορυφές της Γης.

«Άρχισα να κλαίω», είπε στους Τάιμς του Λονδίνου περιγράφοντας τα συναισθήματά της καθώς πλησίαζε την κορυφή.

«Δεν μπορούσα να τη δω ακόμη, αλλά ήξερα ότι θα το πετύχω. Χρειάστηκε άλλη μια ώρα για να το καταφέρω και είδα την ανατολή του Ηλίου σε έναν υπέροχο καθαρό ουρανό».

«Η ορειβασία είναι η διαφυγή μου»

Η Μπράουνλι μεγάλωσε στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Ήταν μαθήτρια Δημοτικού, μόλις οκτώ χρόνων, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ορειβασία.

«Θα ήθελα να γίνω διάσημη για την κατάκτηση του ψηλότερου βουνού στον κόσμο και να γίνω ένα από τα νεότερα κορίτσια που θα το καταφέρουν», έγραψε τότε.

Σήμερα μπορεί να καυχάται ότι ανέβηκε στις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου – κάτι που κατάφερε προ ημερών κι ο 18χρονος Νεπαλέζος ορειβάτης Νίμα Ρίντζι Σέρπα και συνολικά λιγότερα από 100 άτομα μέχρι τώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ορειβασία είναι η διαφυγή μου. Μου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας και της σύνδεσης με τον εαυτό μου», είπε η 23χρονη ορειβάτισσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.