ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος της ΔΟΕ: «Η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δεν θα διαταράξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Μακρόν προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές αφού ο δεξιός Εθνικός Συναγερμός κέρδισε το δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος της ΔΟΕ: «Η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δεν θα διαταράξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε νέες βουλευτικές εκλογές και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ, IOC, CIO) Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι «η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία δεν θα επηρεάσει τις προετοιμασίες για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Μακρόν προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές αφού ο δεξιός Εθνικός Συναγερμός κέρδισε το δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, με τον δεύτερο γύρο να απέχει λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών.

«Η Γαλλία είναι συνηθισμένη να διεξάγει εκλογές, θα το κάνουν άλλη μια φορά, θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση και όλοι θα υποστηρίξουν τους Ολυμπιακούς», δήλωσε ο Μπαχ σε εκδήλωση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προσθέτοντας ότι οι Γάλλοι πολιτικοί ηγέτες υποστηρίζουν άπαντες τη διεξαγωγή των Αγώνων.

«Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι η ενότητα αυτή θα διαρραγεί τώρα, μόλις λίγες ημέρες πριν αρχίσουν οι Αγώνες», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, μια σοσιαλίστρια, δήλωσε ότι «δυσκολεύεται να κατανοήσει» γιατί ο Μακρόν επέλεξε να ρίξει τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα τόσο κοντά στους Αγώνες και αποκάλεσε την κίνηση «άλλο ένα πραξικόπημα» εκ μέρους του προέδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ δήλωσε πως η ομάδα του είναι «περισσότερο αποφασισμένη παρά ποτέ» να κάνει τους Αγώνες να επιτύχουν. «Υπήρξαν γύρω στις δέκα εκλογικές αναμετρήσεις αφότου θέσαμε την υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς και μάθαμε πώς να δουλεύουμε με τους δημόσιους παράγοντες», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.