ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κέιτλιν Τζένερ για τραβεστί μποξέρ: «Αυτό είναι ντροπή όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα»

Η πρώην χρυσή ολυμπιονίκης χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ως «ντροπή» στο X

Κέιτλιν Τζένερ για τραβεστί μποξέρ: «Αυτό είναι ντροπή όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα»

Ως Μπρους η Κέιτλιν Τζένερ είχε στο δυναμικό της αξιοσημείωτες διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού με κορυφαία τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 και η πρώην χρυσή ολυμπιονίκης χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ως «ντροπή» στο Twitter.

Μετά την πολυσυζητημένη γροθιά της interxex πυγμάχου, Ιμάν Κελίφ, στην αντίπαλό της που την έβγαλε νοκ άουτ πριν καν συμπληρώσουν ένα λεπτό αγώνα, η Κέιτλιν Τζένερ πήρε θέση.

Πιο συγκεκριμένα, απάντησε σε δημοσίευση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (συγγραφέα του Χάρι Πότερ) σχετικά με το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τον αθλητικό -και όχι μόνο- χώρο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η Κέιτλιν Τζένερ έγραψε: «Αυτό είναι ντροπή! ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα!».

Τι έγραψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στην οποία απάντησε η Κέιτλιν Τζένερ, δημοσίευσε φωτογραφία των δύο αθλητριών από τον αγώνα και έγραψε:

«Θα μπορούσε κάποια εικόνα να συνοψίσει καλύτερα το νέο μας κίνημα για τα δικαιώματα των ανδρών; Το μειδίαμα ενός αρσενικού που ξέρει ότι προστατεύεται από ένα μισογυνιστικό αθλητικό κατεστημένο που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας την οποία μόλις χτύπησε στο κεφάλι και της οποίας τις φιλοδοξίες ζωής μόλις διέλυσε».

Η Τζένερ εδώ και μήνες αναφέρεται στο ζήτημα και κάνει λόγο για «κίνδυνο» που ελλοχεύει ως προς τα γυναικεία αθλήματα.

Τον Μάρτιο, δήλωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση αξιωματούχου της Νέας Υόρκης που απαγόρευσε τη χρήση εγκαταστάσεων που ανήκουν στην κομητεία, σε αθλητικές ομάδες γυναικών με τρανσέξουαλ αθλήτριες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της τότε, αν και κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους αγώνες της, το να επιτραπεί σε τρανσέξουαλ άτομα να συναγωνίζονται με γυναίκες θα υπονομεύσει όσα πέτυχαν οι αθλήτριες βάσει του Τίτλου ΙΧ, ενός νόμου που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου σε προγράμματα που λαμβάνουν ομοσπονδιακά κονδύλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.