Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ελληνορώσος παλαιστής, Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, ο οποίος θριάμβευσε στον τελικό του ρεπεσάζ των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης, με αντίπαλο τον Μάιλς Ναζέμ Αμίν από το Σαν Μαρίνο.

">

Ο 32χρονος αθλητής σε ένα αγχωτικό αγώνα κερδισε 6-4 τον Άμινε Μίλες στον ημιτελικό των 74 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο άθλημα μετά το 2004.

Σημειωτέον ότι από τα 8 μετάλλια που έχει κατακτήσει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 25%, δηλαδή τα 2 από τα 8 είναι από Ελληνορώσους αθλητές, μετά το μετάλλιο του επίσης Ελληνορώσου αθλητή, Θοδωρή Τσελίδη.

Μετά το «αναγνωριστικό» πρώτο λεπτό, ο Κουρουγκλίεφ πήρε τους δύο πρώτους πόντους του στο 4:23 πριν το τέλος (2-0), παίρνοντας ψυχολογία για το δεύτερο μέρος, όπου έφερε ολοκληρωτικά τον αγώνα στα… μέτρα του με άλλους δύο πόντους ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελική επίθεση του Αμινέ (χάλκινου Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Τόκιο), μείωσε τη διαφορά σε 4-2 και λίγο έλειψε να φέρει και την ισοφάριση στην τελευταία λαβή του 3’’ πριν το τέλος. Η ελληνική πλευρά έκανε challenge το οποίο κέρδισε, παίρνοντας κι έναν πόντο που διαμόρφωσε το τελικό 5-4 και χάρισε το χάλκινο στον Κουρουγκλίεφ.