ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον «αέρα» 1,5 δισ. ευρώ για τον καθαρισμό του Σηκουάνα – Ακυρώθηκε προπόνηση λόγω μόλυνσης

Οι διοργανωτές είναι καθησυχαστικοί, για τη διεξαγωγή του αθλήματος στον ποταμό, την Τρίτη και την Τετάρτη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον «αέρα» 1,5 δισ. ευρώ για τον καθαρισμό του Σηκουάνα –  Ακυρώθηκε προπόνηση λόγω μόλυνσης

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα, προπόνηση των αθλητών του τριάθλου, καθώς η βροχή που έπεσε τα τελευταία 24ωρα στο Παρίσι έφερε μόλυνση στα νερά του Σηκουάνα και ήδη αρκετοί μιλούν για το 1,5 δισ.ευρώ που έδωσαν οι φορολογούμενοι υποτίθεται για να καθαριστεί το ποτάμι αλλά και να αποφεύγονται εκ νέου μολύνσεις.

Έτσι μετά τα κρεβάτια από χαρτόνι, τις συντηρήσεις απλά κτιρίων για να μπουν οι αθλητές, την μείωση της πληρότητας στα ξενοδοχεία έρχεται ακόμα ένα επιβλητικό έργο όπως έλεγαν να βρεθεί στο στόχαστρο για την δαπάνη χωρίς να επιτύχει τον στόχο του.

Στο Παρίσι πάντως οι διοργανωτές είναι καθησυχαστικοί, για τη διεξαγωγή του αθλήματος στον ποταμό, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Τα ξημερώματα, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου, καθώς και οι τοπικές αρχές, έλαβαν την «κοινή απόφαση να ακυρώσουν το κολυμβητικό μέρος της εξοικείωσης» που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, επειδή «τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι διοργανωτές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι ο κατακλυσμός της προηγούμενης ημέρας (σ.σ. περίπου 16 χιλιοστά νερού), ήταν πιθανό να υποβαθμίσει την ποιότητα του νερού.

Δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίστηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών».

Πριν από την κολύμβηση που έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, οι τριαθλητές έχουν την ευκαιρία να «εξοικειωθούν» με το ποτάμι, ακόμα κι αν κάποιοι αποφασίσουν να συνεχίσουν την προπόνηση στην πισίνα, ιδίως στη θρυλική πισίνα George Vallerey στα ανατολικά του Παρισιού, όπου κολύμπησαν οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του 1924.

«Τα αγωνίσματα τρεξίματος και ποδηλασίας» για την πρωινή προπόνηση της Κυριακής «θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί», ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να τονιστεί πως εναλλακτικό σχέδιο διεξαγωγής της ανοιχτής θάλασσας σε περίπτωση που τα νερά στον Σηκουάνα είναι ακατάλληλα, είναι η εγκατάσταση της κωπηλασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.