ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παγκόσμια κατακραυγή στο «Χ» για την αδικία που υπέστη η Ιταλίδα πυγμάχος που αντιμετώπισε τραβεστί αντίπαλο

Η Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε μετά από τραυματισμό για να προστατεύσει τη σωματική της ακεραιότητα

Παγκόσμια κατακραυγή στο «Χ» για την αδικία που υπέστη η Ιταλίδα πυγμάχος που αντιμετώπισε τραβεστί αντίπαλο

Οι χρήστες του «Χ» εκφράζουν την αγανάκτησή της για την αδικία που υπέστη η Άντζελα Καρίνι, η οποία αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει άνδρα αντίπαλο, τον Ιμάνε Χελίφ από την Αλγερία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο αγώνας τελείωσε πρόωρα με την Καρίνι να αποχωρεί με κάταγμα στη μύτη, μετά από ένα ισχυρό χτύπημα λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του. 

Η εικόνα της Καρίνι να δακρύζει από απόγνωση μετά την άνιση μάχη έχει προκαλέσει παγκόσμια οργή.

Χιλιάδες δημοσιεύσεις με το hashtag #IStandWithAngelaCarini πλημμυρίζουν το «Χ» (Twitter) με πολλούς να τονίζουν τον κίνδυνο για τη σωματική της ακεραιότητα και την ανισότητα της αντιπαράθεσης με έναν αντίπαλο που διαθέτει ανδρική φυσική δύναμη. 

Η οργή στρέφεται επίσης κατά της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα, παρά την πρόσφατη απαγόρευση της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας για τη συμμετοχή του Χελίφ σε γυναικείο αγώνα στο Δελχί λόγω ακαταλληλότητας φύλου.

Η Άντζελα Καρίνι απέδειξε το θάρρος της επιλέγοντας να αποχωρήσει από τον άνισο αγώνα, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλειά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.