Η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA) θα απονείμει στην Ιταλίδα πυγμάχο, Αντζελα Καρίνι, χρηματικό έπαθλο 50.000 δολαρίων, ως υποστήριξη για τον αγώνα που αναγκάστηκε να δώσει εναντίον του Αλγερινού τραβεστί Ιμάνε Χελίφ, στη φάση των 16 , στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η IBA ανακοίνωσε ότι η Καρίνι θα λάβει 50.000 δολάρια, η ομοσπονδία της άλλα 25.000 δολάρια και ο προπονητής της επιπλέον 25.000 δολάρια.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί σκότωσαν την γυναικεία πυγμαχία», είπε ο πρόεδρος της IBA Ούμαρ Κρεμλέφ.

«Μόνο οι αθλητές που το δικαιούνται θα πρέπει να αγωνίζονται στο ρινγκ για λόγους ασφάλειας. Δεν μπορούσα να κοιτάξω τα δάκρυά της» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η απονομή χρηματικού βραβείου στην Καρίνι από την πλευρά της Iba προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τον εκπρόσωπο της IOC, Μαρκ Άνταμς να αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η απόφαση της Iba να δώσει χρηματικό έπαθλο στην Άντζελα Καρίνι λέει πολλά για την αξιοπιστία των ανθρώπων της , αρκεί να δει κάποιος τα σχόλιά τους για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Γαλλία. Δεν θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή πάνω τους».