ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έμεινε εκτός ημιτελικών στη Βασιλεία μετά την ήττα του από τον Αρτούρ Φις

Ο Α.Φις επικράτησε του Σ.Τσιτσιπά με 2-0 σετ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έμεινε εκτός ημιτελικών στη Βασιλεία μετά την ήττα του από τον Αρτούρ Φις

O Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός τετράδας στη Βασιλεία, αφού δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά μετά τη νίκη του από τον Αρτούρ Φις.

Ο A.Φις επικράτησε του Σ.Τσιτσιπά με 7-6 (5), 6-3 στα προημιτελικά του Swiss Indoors στη Βασιλεία, για να κάνει δικό του το πρώτο εισιτήριο για τους αυριανούς ημιτελικούς.

Ήταν πολύ δυνατός ο 20χρονος Γάλλος, ο οποίος απέδειξε και σήμερα πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και κανείς από τους δυο δεν έκανε break, όμως ο Φις φαινόταν να έχει μια μικρή υπεροχή σε όλη τη διάρκειά του.

Αυτό επειδή ήταν ο μόνος παίκτης που έφτασε σε break point και μάλιστα το έκανε 4 φορές. Πρώτα απείλησε στο 6ο game (2-3, 30-40), αργότερα στο 8ο (3-4, 40-Α) και είχε διπλό set point στο 10ο (4-5, 15-40).

Ο Σ.Τσιτσιπάς κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις περιπτώσεις και έστειλε το σετ στο tie-break, κάτω από μεγάλη πίεση. Δεν μπόρεσε όμως εκεί να κάνει το κάτι παραπάνω, με τον Φις να κάνει το mini-break σε πολύ κρίσιμο σημείο και να αποκτά νέο διπλό break point, στο 6-4. Αυτή τη φορά είχε και ένα set point στο δικό του σερβίς, το 4ο συνολικά στο σετ, το οποίο αξιοποίησε για να πάρει το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ήρθε και το break για τον νεαρό Γάλλο, το μόνο στο ματς, για να πάρει το προβάδισμα με 3-2 και να στρώσει το δρόμο προς τη νίκη. Παρέμεινε εντυπωσιακός από το σερβίς ο 20χρονος, δεν έχασε ούτε έναν πόντο στα δυο επόμενα service games του και στο 9ο game “κλείδωσε” τη νίκη με νέο break, έπειτα από 1 ώρα και 23 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 2η νίκη του επί του Σ.Τσιτσιπά σε ισάριθμες συναντήσεις.

Προκρίθηκε στον 5ο ημιτελικό του στη φετινή σεζόν ο Φις, Νο.20 στον κόσμο, ο οποίος αύριο θα διεκδικήσει την 3η του πρόκριση σε τελικό για το 2024, μετά από το 500άρι του Αμβούργου και το 500άρι του Τόκιο. Ήταν νικητής και στα 2 τουρνουά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σ.Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να κερδίσει περισσότερους βαθμούς στο Race για το Τορίνο και θα παραμείνει στη 12η θέση, με μόνο ένα τουρνουά να απομένει, το Masters του Bercy. Παραμένει βέβαια “ζωντανός” στο παιχνίδι της πρόκρισης για το ATP Finals, αλλά οι πιθανότητές του είναι πολύ μειωμένες και μπορεί στο Παρίσι να δώσει και τον τελευταίο του αγώνα για το 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.