ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θάνατος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Αυτός είναι ο πρώην σύντροφος της μαραθωνοδρόμου που την πυρπόλησε (φώτο)

Η 33χρονη αθλήτρια υπέστη φρικτά εγκαύματα στο 80% του σώματός της κατά τη βίαιη επίθεση της Κυριακής

Θάνατος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Αυτός είναι ο πρώην σύντροφος της μαραθωνοδρόμου που την πυρπόλησε (φώτο)

Στο «φως» της δημοσιότητα ήρθαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του πρώην συντρόφου της Ολυμπιονίκη του μαραθωνίου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα, ο οποίος την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα η 33χρονη να βρει φρικτό θάνατο.

Ο Ντίκσον Ντιέμα:

Η 33χρονη αθλήτρια υπέστη φρικτά εγκαύματα στο 80% του σώματός της κατά τη βίαιη επίθεση της Κυριακής, την οποία φέρεται να πραγματοποίησε ο ο πρώην σύντροφός της, δήλωσαν ιατρικοί αξιωματούχοι.

Η 33χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Moi Teaching and Referral Hospital στο Eldoret της Κένυας, με την ελπίδα ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να τη σταθεροποιήσουν.

«Δυστυχώς, την χάσαμε»

Ωστόσο, ο εκτελών χρέη διευθυντή των εγκαταστάσεων Dr Owen Menach επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι ο Τσεπτεγκέι πέθανε αργά χθες το βράδυ. «Δυστυχώς, την χάσαμε» δήλωσε στον κενυατικό Τύπο.

Μία από τις κόρες της 33χρονης φέρεται να ήταν μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης στο σπίτι της μητέρας της. Είπε στην εφημερίδα The Standard της Κένυας:

«Με κλώτσησε ενώ προσπαθούσα να τρέξω να σώσω τη μητέρα μου.

Φώναξα αμέσως για βοήθεια, προσεγγίζοντας έναν γείτονα, ο οποίος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με νερό, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό».

Θλίψη στην Ουγκάντα μετά το φρικτό έγκλημα

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγκάντα (UOC) Ντόναλντ Ρουκάρε δήλωσε σε ανάρτησή του στο Χ σήμερα: «Μάθαμε για το θλιβερό θάνατο της Ολυμπιακής μας αθλήτριας Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι… μετά από άγρια επίθεση από το φίλο της».

«Αυτή ήταν μια άνανδρη και παράλογη πράξη που οδήγησε στην απώλεια μιας σπουδαίας αθλήτριας. Η κληρονομιά της θα συνεχίσει να υφίσταται», πρόσθεσε.

Ένα δελτίο Τύπου της UOC που έφερε την υπογραφή του Ρουκάρε κάλεσε αργότερα τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου «να αναλάβουν ταχεία και αποφασιστική δράση για να προσαχθεί ο δράστης στη δικαιοσύνη».

Ο Πίτερ Όγκουανγκ, υφυπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, δήλωσε επίσης: «Μόλις έλαβα ανησυχητικά νέα για τον τραγικό θάνατο της αθλήτριας της Ουγκάντα Ρεμπέρκα Τσεπτεγκέι σήμερα το πρωί στην Κένυα».

«Οι αρχές της Κένυας ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε και θα δοθεί λεπτομερέστερη έκθεση και πρόγραμμα εν ευθέτω χρόνω.

Η δρομέας μεγάλων αποστάσεων μας εκπροσώπησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Παρίσι. Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους συγγενείς, την αθλητική αδελφότητα και τους κατοίκους της Ουγκάντα».

Της επιτέθηκε στο σπίτι της στην Κένυα

Η αστυνομία της Κένυας επιβεβαίωσε ότι η δρομέας δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της στη δυτική κομητεία Trans Nzoia, κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα, όπου είχε πρόσφατα μετακομίσει για να βρίσκεται πιο κοντά στις ανώτερου επιπέδου προπονητικές εγκαταστάσεις της Κένυας. Ο διοικητής της αστυνομίας της κομητείας δήλωσε ότι ο πρώην σύντροφός της είχε αγοράσει ένα μπιτόνι βενζίνης, το έριξε πάνω της και την πυρπόλησε κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης την Κυριακή.

Η αστυνομία ανακάλυψε στον τόπο του συμβάντος ένα δοχείο βενζίνης πέντε λίτρων, μια τσάντα και ένα καμένο τηλέφωνο, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα The Nation.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πατέρας της Ρεμπέκα, ο Τζόζεφ Τσεπτέγκεϊ, μιλώντας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το νοσοκομείο μαζί με την άλλη κόρη του, την Εβαλίν Τσελαγκάτ, υποστήριξε ότι οι δύο τους τσακώνονταν για τη γη της στο Εντέμπες στην Τρανς Νζόια λίγο πριν λάβει χώρα η φρικιαστική επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.