ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε γιατί δεν τιμωρήθηκε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

«Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία» αναφέρει μεταξύ άλλων

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε γιατί δεν τιμωρήθηκε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου έπειτα από επιδρομή Κροατών νεοναζί χούλιγκαν είχε προκαλέσει σενάρια για αποκλεισμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την UEFA αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να εξηγεί τώρα το γιατί.

Ήταν η παραμονή του πρώτου αγώνα, ο οποίος τελικά αναβλήθηκε, ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ομάδα της Κροατίας στα προκριματικά του Champions League αλλά αυτό που έγινε με τον φόνο του Μιχάλη Κατσούρη επισκίασε τα πάντα.

Μια απόφαση που θεωρεί σωστή ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα και είπε τα εξής:

«Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Ασφάλειας της UEFA και συμφωνώ μ’ αυτή. Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία. Πήραμε μία απόφαση με βάση στα ευρήματα των Αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα τραγικό γεγονός και η ομάδα της Ντινάμο δεν γνώριζε καν ότι αυτό το γκρουπ των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Αθήνα.

Αυτοί ήταν εγκληματίες που οργάνωσαν το ταξίδι στην Αθήνα δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση και έκαναν ό,τι έκαναν.

Θα ήταν σωστό να τιμωρήσουμε την ομάδα και το 99,9% των αθώων φιλάθλων της για μερικούς ηλίθιους που τώρα είναι στη φυλακή; Πως γίνεται να ήξερε η ομάδα ότι μερικοί χούλιγκανς και εγκληματίες νοίκιασαν ένα βαν και στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν για την Ελλάδα;».

Από εκεί και πέρα, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να καταπολεμηθεί ο χουλιγκανισμός, ο Τσέφεριν είπε πως «κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί με τις αστυνομικές Αρχές κάθε κράτους.

Μετά το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα η κροατική αστυνομία ενήργησε επαγγελματικά, όπως και εκείνοι των Μαυροβουνίου και Αλβανίας.

Παρακολουθούσαν συνεχώς την κατάσταση και ενημέρωναν συνεχώς τους Έλληνες συνάδελφούς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι τραγικό που πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο για να ξυπνήσουμε όλοι μαζί. Αλλά, το κλειδί πιστεύω ότι είναι η βοήθεια των κρατών για να αναλαμβάνουμε δράση. Εάν δεν μας βοηθήσουν οι χώρες, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τιμωρούμε τις εθνικές ομάδες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.