ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Euro 2024: Για ποιο λόγο οι Ολλανδοί φορούν πορτοκαλί φανέλες;

«Το πορτοκαλί είναι κάτι που μας ανήκει, όπως το κίτρινο ανήκει στους Βραζιλιάνους» είπε ο πρώην μέσος της Ολλανδίας Μ.Ζέντεν

Euro 2024: Για ποιο λόγο οι Ολλανδοί φορούν πορτοκαλί φανέλες;

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας φορούν τις πορτοκαλί φανέλες τους και αγωνίζονται κόντρα στους Άγγλους για την πρόκριση στον τελικό του Euro. 

Μπορεί η σημαία της Ολλανδίας να είναι κόκκινη, λευκή και μπλε, ωστόσο το πορτοκαλί είναι το εθνικό χρώμα της χώρας και αυτό σχετίζεται με τη βασιλική οικογένεια, τον Οίκο της Οράγγης-Νασσάου, που χρονολογείται σχεδόν 500 χρόνια πριν από τον Γουλιέλμο της Οράγγης.

«Το πορτοκαλί είναι κάτι που μας ανήκει, όπως το κίτρινο ανήκει στους Βραζιλιάνους» είπε ο πρώην μέσος της Ολλανδίας Μπόλο Ζέντεν, όπως αναφέρει το BBC.

«Πρέπει να πω ότι το να εκπροσωπείς τη χώρα σου με την πορτοκαλί φανέλα είναι πάντα ξεχωριστό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν αισθάνομαι το ίδιο με το μπλε», πρόσθεσε.

Το λιοντάρι το σύμβολο της Ολλανδίας

Όπως και το χρώμα, το σύμβολο της Εθνικής ομάδας με το λιοντάρι έχει τις ρίζες του στην ολλανδική βασιλική οικογένεια, και ο Αρσένιο Λόπεζ θέλησε να βρει έναν νέο τρόπο για να απεικονίσει τη «δύναμη, τη λάμψη και τη βασιλικότητα» του λιονταριού και της χαίτης του μέσα στη φανέλα

Ταξίδεψε στην Ολλανδία, πέρασε ώρες μελετώντας τους παίκτες και τις προσωπικότητές τους και βρήκε στον Μέμφις Ντεπάι, με το τεράστιο τατουάζ λιονταριού στην πλάτη του, μια ιδιαίτερη μούσα. Η φανέλα που προέκυψε είχε ένα εφέ που έμοιαζε με φλόγα.

«Η ιδέα ήταν εμπνευσμένη από το θράσος και την αυτοπεποίθηση που έφερναν στην ομάδα ορισμένοι παίκτες, όπως ο Μέμφις», εξήγησε ο Λόπεζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η σημασία της φανέλας δεν είναι κάτι που παίρνω ελαφρά τη καρδία. Σέβομαι πραγματικά την ένταση, τη σημασία και το πάθος που έχουν αυτές οι μπλούζες και τη σημασία τους», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.