ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Euro 2024: Ο υπερυπολογιστής της Opta «έδωσε» το μεγάλο φαβορί

Ο υπερυπολογιστής έκανε 10.000 προσομοιώσεις του τουρνουά

Euro 2024: Ο υπερυπολογιστής της Opta «έδωσε» το μεγάλο φαβορί

O υπερυπολογιστής της Opta έτρεξε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης του Euro 2024 και «έδωσε» το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή, η Αγγλία Νο.1 φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Τα «Λιοντάρια» συγκεντρώνουν πιθανότητες 19.9% να κατακτήσουν τον τελικό, σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή που έκανε τις μετρήσεις.

Δεύτερο φαβορί είναι η Γαλλία με 19.1%, ενώ την τριάδα κλείνει η Γερμανία με 12.4%. Στην 4η θέση βρίσκεται η Ισπανία με 9.6% και στην 5η η Πορτογαλία με 9.2%.

Ο υπερυπολογιστής της Opta που έκανε 10.000 προσομοιώσεις του τουρνουά, έδωσε 19,9% πιθανότητες στην ομάδα του Southgate να σηκώσει το τρόπαιο, 70% πιθανότητες να φτάσουν στα προημιτελικά, 48,2% πιθανότητες να προκριθούν στα ημιτελικά και 31,1% πιθανότητες να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

Ο ισχυρότερος ανταγωνισμός της Αγγλίας προέρχεται από τη Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έχει 19,1% πιθανότητες να κερδίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2000. Η οικοδέσποινα Γερμανία είναι τρίτη στη σειρά για τη δόξα και έχει 12,4% πιθανότητες να κρατήσει το τρόπαιο στο Βερολίνο.

Η νυν πρωταθλήτρια του Euro, Ιταλία, δεν φαίνεται αυτή τη φορά να κερδίζει το τουρνουά. Οι Ατζούρι έχουν μόνο 5% πιθανότητες να σηκώσουν ξανά το τρόπαιο.

Μακριά από τους πιθανούς νικητές, μπορεί να υπάρξουν και οι εκπλήξεις.

Η Σκωτία έχει 1% πιθανότητες να κερδίσει το πρώτο της τρόπαιο και 23,5% πιθανότητες να προκριθεί από τον όμιλό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Euro ξεκινά την Παρασκευή 14 Ιουνίου με τη σύγκρουση της Γερμανίας με τη Σκωτία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.