O υπερυπολογιστής της Opta έτρεξε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης του Euro 2024 και «έδωσε» το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή, η Αγγλία Νο.1 φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Τα «Λιοντάρια» συγκεντρώνουν πιθανότητες 19.9% να κατακτήσουν τον τελικό, σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή που έκανε τις μετρήσεις.

Δεύτερο φαβορί είναι η Γαλλία με 19.1%, ενώ την τριάδα κλείνει η Γερμανία με 12.4%. Στην 4η θέση βρίσκεται η Ισπανία με 9.6% και στην 5η η Πορτογαλία με 9.2%.

Ο υπερυπολογιστής της Opta που έκανε 10.000 προσομοιώσεις του τουρνουά, έδωσε 19,9% πιθανότητες στην ομάδα του Southgate να σηκώσει το τρόπαιο, 70% πιθανότητες να φτάσουν στα προημιτελικά, 48,2% πιθανότητες να προκριθούν στα ημιτελικά και 31,1% πιθανότητες να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

Ο ισχυρότερος ανταγωνισμός της Αγγλίας προέρχεται από τη Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έχει 19,1% πιθανότητες να κερδίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2000. Η οικοδέσποινα Γερμανία είναι τρίτη στη σειρά για τη δόξα και έχει 12,4% πιθανότητες να κρατήσει το τρόπαιο στο Βερολίνο.

Η νυν πρωταθλήτρια του Euro, Ιταλία, δεν φαίνεται αυτή τη φορά να κερδίζει το τουρνουά. Οι Ατζούρι έχουν μόνο 5% πιθανότητες να σηκώσουν ξανά το τρόπαιο.

Μακριά από τους πιθανούς νικητές, μπορεί να υπάρξουν και οι εκπλήξεις.

Η Σκωτία έχει 1% πιθανότητες να κερδίσει το πρώτο της τρόπαιο και 23,5% πιθανότητες να προκριθεί από τον όμιλό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Euro ξεκινά την Παρασκευή 14 Ιουνίου με τη σύγκρουση της Γερμανίας με τη Σκωτία.