ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Euro 2024: Στους «16» προκρίθηκαν Αγγλία, Γαλλία και Ολλανδία

Μπορούν να τερματίσουν από 1ες ως 3ες

Euro 2024: Στους «16» προκρίθηκαν Αγγλία, Γαλλία και Ολλανδία

Στους «16» του Euro 2024 προκρίθηκαν Αγγλία, Γαλλία και Ολλανδία.

Φινάλε γκραν γκινιόλ είχαμε στη Λειψία, όπου η Ιταλία ισοφάρισε 1-1 την Κροατία στην τελευταία φάση του αγώνα και έτσι τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου της, πίσω από την Ισπανία.

Αυτόματα η Σκουάντρα Ατζούρα πήρε το «εισιτήριο» για τους «16», ενώ η Χρβάτσκα που έμεινε 3η ναι μεν διατηρεί ελπίδες να είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων των έξι ομίλων που θα συνεχίσουν στο τουρνουά, πρόκειται όμως για δύσκολο εγχείρημα.

Παράλληλα όμως αυτό το αποτέλεσμα και σε συνάρτηση το 1-0 των Φούριας Ρόχας επί της Αλβανίας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, σήμανε πως εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκρισή τους όλες οι ομάδες που έχουν 4 πόντους και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή Αγγλία, Ολλανδία και Γαλλία, που μαζί με Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία βρίσκονται στα νοκ-άουτ.

Τα Τρία Λιοντάρια, οι Οράνιε και οι Τρικολόρ ενδέχεται να τερματίσουν στον μιλό τους από 1οι μέχρι και 3οι, επειδή όμως τρίτοι είναι οι Ούγγροι και οι Κροάτες με 3 και 2 πόντους αντίστοιχα, αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν βρεθούν σε αυτή τη θέση θα τους έχουν από κάτω και θα βρίσκονται «σίγουρα» μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων των έξι ομίλων! Αρα προκρίθηκαν.

Την ίδια στιγμή στον 5ο όμιλο τα αποτελέσματα πανηγυρίστηκαν και από τη Σλοβακία, όμως δεν ισχύει κάτι ανάλογο για τους Ουκρανούς που αν έρθουν ισόπαλοι με το Βέλγιο ναι μεν θα φτάσουν επίσης τους 4 πόντους αλλά δεν θα είναι εξασφαλισμένοι αφού με 2 ισοπαλίες στα τελευταία ματς του ομίλου τους είναι εκείνοι που θα μείνουν ουραγοί! Ετσι από αυτό το group από έναν βαθμό θέλουν για να περάσουν Ρουμανία, Σλοβακία, Βέλγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συν τοις άλλοις στις «κερδισμένες» ομάδες της ημέρας λογίζονται χωρίς να παίξουν Αυστρία και Τουρκία, που μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής των ομίλων τους, 4ος και 6ος αντίστοιχα, ήθελαν νίκη επί των Ολλανδία και Τσεχία αντίστοιχα για να είναι 100% περασμένες (σ.σ. να τερματίσουν στο Top 2 δηλαδή), ανεξαρτήτως τι θα γίνονταν στο άλλο παιχνίδι του ομίλου τους (π.χ. η Τουρκία αν έφερνε ισοπαλία απειλούνταν να βρεθεί 3η σε ενδεχόμενη ισοβαθμία από τη Γεωργία στους 4 πόντους). Τώρα όμως ακόμη και με ισοπαλία θα είναι 100% περασμένοι, αφού και 3οι να έρθουν θα έχουν θα έχουν από κάτω Ούγγρους και Κροάτες, καθώς αμφότερες θα φτάσουν τους τέσσερις πόντους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.