ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Γεωργία – Τσεχία 1-1: Οι Γεωργιανοί έχασαν buzzer beater ευκαιρία 

Το πρώτο ημίχρονο στο Γεωργία – Τσεχία είχε πολύ καλό ρυθμό και σημαντικές χαμένες φάσεις

Γεωργία – Τσεχία 1-1: Οι Γεωργιανοί έχασαν buzzer beater ευκαιρία 

Η Γεωργία και η Τσεχία έμειναν στο 1-1, σε ένα ντέρμπι για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024, για το 6ο γκρουπ της διοργάνωσης. 

Το πρώτο ημίχρονο στο Γεωργία – Τσεχία είχε πολύ καλό ρυθμό και σημαντικές χαμένες φάσεις. Στο 23′ οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Χλόζεκ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR, καθώς η μπάλα βρήκε το χέρι του παίκτη!

Η Γεωργία ανέβασε… στροφές, ζήτησε πέναλτι που δεν της δόθηκε, ενώ έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο φινάλε του πρώτου μέρους. Τελικά, στο 45+3′ οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι -που επιβεβαίωσε το VAR– για χέρι του Χράνατς από το φάουλ του Κβαρατσχέλια. Ο Μικαουτσάτζε ανέλαβε την εκτέλεσή του και έκανε το 1-0. Στη λήξη του 45λέπτου, ο Μαμαρντασβίλι της Γεωργίας είχε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Σικ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εξίσου εντυπωσιακό ρυθμό με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η Τσεχία ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα στο 58′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λινγκρ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και ο Σικ την έσπρωξε στα δίχτυα με το στήθος για το 1-1. Τρία λεπτά μετά και από νέα κεφαλιά, ο Κρίετσι έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Η Τσεχία συνέχισε να έχει το… πάω χέρι στην αναμέτρηση, είχε τις ευκαιρίες, αλλά είδε τον Μαμαρντασβίλι να κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Πίεσε μέχρι τέλους για το γκολ της νίκης αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή του σκορ (1-1). Μάλιστα, στο 90+5′ η Γεωργία έχασε απίστευτη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Σε ταχύτατη αντεπίθεση των παικτών της, ο Λομπανίτζε βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αναλυτικά ο αγώνας

90’+5′: Ο Λομπζανίτζε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι της Τσεχίας και χάνει τεράστια ευκαιρία για να της δώσει τη νίκη καθώς αμέσως μετά ακολουθεί το σφύριγμα της λήξης!

90′: Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

88′: Κόρνερ τώρα για τη Γεωργία

86′: Συνεχόμενα κόρνερ για τους Τσέχους

78′: Ο Μαμαρντασβίλι διώχνει το σουτ του Λινγκρ

62′: Αγγίζει την ανατροπή η Τσεχία και πάλι με κόρνερ αλλά η κεφαλιά περνά δίπλα από το δοκάρι

ΓΚΟΛ η Τσεχία
59′: Από την εκτέλεση κόρνερ ο Λινγκρ με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και ο Σικ με το στήθος τη στέλνει στα δίχτυα

57′: Από το κόρνερ της Τσεχίας η Γεωργία στην κόντρα αλλά το πλασέ περνά δίπλα από το δοκάρι

Σέντρα στο Β’ ημίχρονο

Ημίχρονο
1-0 η Γεωργία

1-0 στο 45+3
Ο Μικαουτάτζε ευστόχησε σε πέναλτι και έγραψε το 1-0 για τη Γεωργία

Έκανε χέρι ο Χρανάτς και έδωσε πέναλτι υπέρ της Γεωργίας ο διαιτητής

Στο 37′ το παιχνίδι – Πιέζει για γκολ η Γεωργία

27′: Νέα ευκαιρία για τους Τσέχους που μπερδεύονται μπροστά από την εστία των Γεωργιανών

Ακυρώνεται το γκολ
Ο Χλόζεκ έχει βρει τη μπάλα με το χέρι!

ΓΚΟΛ η Τσεχία

23′: Από τη σέντρα στην περιοχή ο Χλόζεκ δεν μπορεί να νικήσει τον Μαμαρντασβίλι ο οποίος διώχνει αλλά η μπάλα βρίσκει ξανά τον Τσέχο και καταλήγει στα δίχτυα… έλεγχος VAR για πιθανό χέρι

20′: Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε κάπως και δεν υπάρχουν πλέον φάσεις

10′: Ο Κοχορασβίλι μπαίνει στην περιοχή και πέφτει αλλά ο διαιτητής λέει παίζεται…

4′: Πάλι ο τερματοφύλακας της Γεωργίας διώχνει την κεφαλιά

3′: Ο Μαμαρντασνίλι κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε ισάριθμα κοντινά σουτ των Τσέχων

Σέντρα στο ματς

Οι συνθέσεις

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβαλί, Κακαμπάτζε, Τσιταϊσβίλι, Κοχορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Νταβιτασβίλι, Κβαρατσχέλια, Μικαουτάτζε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τσεχία: Στάνιεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Τσουφάλ, Τζούρασεκ, Προβόντ, Σούτσεκ, Τσέρνι, Χλόζεκ, Σικ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.