ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: Περίπατος της Πορτογαλίας και πρόκριση στους «16» του Euro 2024 με ιστορική ασίστ από Κ.Ρονάλντο

Μετά από το τρίτο γκολ της Πορτογαλίας το ματς “έσβησε” και η Τουρκία ήταν ανήμπορη να απειλήσει

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: Περίπατος της Πορτογαλίας και πρόκριση στους «16» του Euro 2024 με ιστορική ασίστ από Κ.Ρονάλντο

Η Πορτογαλία επικράτησε με 3-0 επί της Τουρκίας και κατέκτησε -από τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2024– την πρόκριση για τους “16” της διοργάνωσης.

Το Τουρκία – Πορτογαλία είχε τρομερό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τους Ίβηρες να πλησιάζουν τα αντίπαλα καρέ, έχοντας σαν “αιχμή” τους τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Απ’ την άλλη, οι “γείτονές” μας κινήθηκαν πολύ καλά στις πτέρυγες και στο 6′ είδαν τον Ακτούρκογλου να μη μπορεί να κάνει προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από γύρισμα από τα δεξιά, δεχόμενος πίεση από αμυνόμενο.

Αν και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο, η Πορτογαλία κατάφερε να γίνει και πάλι επιθετική και να ανοίξει το σκορ στο 21′, με τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι Ίβηρες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έφτασαν στο 0-2 επτά λεπτά μετά, με… δώρο από τον Ακαϊντίν! Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού έκανε ένα ασύλληπτο λάθος, στην προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα Αλτάι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τουρκίας.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Τούρκοι έδειξαν να ανεβάζουν “στροφές”, είδαν την Πορτογαλία να έχει αμυντικά προβλήματα, απείλησαν τα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Καλύτερή τους στιγμή, το σουτ του Ακτούρκογλου, που έβγαλε με το πόδι ο Ντιέγκο Κόστα (30′).

Οι δυο ομάδες μπήκαν με όρεξη και στην επανάληψη, με την Τουρκία να ψάχνει το γκολ, που θα την έβαζε και πάλι στο ματς. Η Πορτογαλία όμως ήταν αυτή που έφτασε στο 0-3. Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπρούνο Φερνάντες βγήκαν απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε, ο “CR7” επέλεξε να δώσει ασίστ και ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ σκόραρε στο 56′, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα νίκης στους Ίβηρες.

Με αυτή την ασίστ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τις 7 σε Euro και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες στην ιστορία τους!

Μετά από το τρίτο γκολ της Πορτογαλίας το ματς “έσβησε”, με τους Ίβηρες να κάνουν διαχείριση δυνάμεων και την Τουρκία να είναι ανήμπορη να απειλήσει. Μάλιστα, στο 75′ έχασε και τον Ακαϊντίν με τραυματισμό.

Αναλυτικά ο αγώνας:

Αποθεώνεται από τον κόσμο
Εκτός αγώνα ο Πέπε

Αναγκαστική αλλαγή ο Ακαϊντίν στη θέση του ο Ντεμιράλ

Τραυματίστηκε και βγαίνει κουτσαίνοντας ο Ακαϊντίν

Ο Ρονάλντο έχει πλέον 7 ασίστ σε Euro και είναι κορυφαίος και σε αυτή την κατηγορία – Ξεπέρασε τον Πομπόρσκι που έχει 6

Περνάει στον αγώνα ο Γκιουλέρ που πέτυχε γκολάρα στο 1ο παιχνίδι από τα 26 μέτρα

Έχει χρόνο ακόμη αφού είναι στο 64΄ το παιχνίδι

Ο Ρονάλντο ψάχνει το γκολ για να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ σε Euro

3-0 στο 56
Ο Ρονάλντο έφυγε στην πλάτη της άμυνας έσπασε την μπάλα στον Μπρούνο Φερνάντες και εκείνος έγραψε το 3-0

Σέντρα στο 2ο μέρος

Ημίχρονο
2-0 η Πορτογαλία

42′ Ο Ακαϊντίν έκοψε καθαρά τον Λεάο, ο Τσβάιερ έδωσε φάουλ, ο Τούρκος στόπερ διαμαρτηρήθηκε και πήρε κίτρινη κάρτα

Κίτρινη για τον Λεάο που χάνει το παιχνίδι με την Τσεχία

2-0 με αυτογκόλ του Ακαϊντίν

Κακή πάσα του Κανσέλο, ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα, χωρίς πίεση προσπάθησε να γυρίσει στον τερματοφύλακα του που είχε βγει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του

1-0 η Πορτογαλία στο 21′

Ο Ραφαέλ Λεάο άφησε τη μπάλα στον Μέντες , ο τελευταίος την γύρισε από τα αριστερά, πέρασε από τον Ρονάλντο, και ο Μπερνάρντο Σίλβα την έστειλε στα δίχυα με το αριστερό.

Στο 20′ το παιχνίδι
Έχει ρυθμό αλλά δεν έχει μεγάλες φάσεις

Ευκαιρία για την Τουρκία
Σέντρα του Τσέλικ, προβολή του Καντιόγλου υπό την πίεση του Κανσέλο, έβγαλε σε κόρνερ ο Ντίας

Σουτ του Ρονάλντο, άουτ η μπάλα

Ξεκίνησε το παιχνίδι

Όλα έτοιμα για τη σέντρα

Βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες

Οι ενδεκάδες

Η ενδεκάδα της Τουρκίας: Μπαγιντίρ, Τσελίκ, Ακαϊντίν, Κοκτσού, Ακτούρκογλου, Τσαλχάνογλου, Μπαρνακτσί, Καντιόγλου, Γιλμάζ, Αϊχάν, Ακγκούν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενδεκάδα της Πορτογαλίας: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Παλίνια, Ρονάλντο, Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεάο, Μέντες, Κανσέλο, Βιτίνια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.