ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Euro: Ο 16χρονος Λ.Γιαμάλ έσπασε δύο ιστορικά ρεκόρ μέσα σε 21 λεπτά

Ο Λ.Γιαμάλ είναι νεότερος παίκτης που αγωνίζεται σε ημιτελικά Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Euro: Ο 16χρονος Λ.Γιαμάλ έσπασε δύο ιστορικά ρεκόρ μέσα σε 21 λεπτά

Ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που ντεμπουτάρει με την Ισπανία, ωστόσο όπως πολύ σωστά προέβλεψαν οι περισσότεροι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Από τη στιγμή που ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε τον επέλεξε όπως αναμενόταν στη βασική ενδεκάδα του πρώτου ημιτελικού του Euro 2024, ο Γιαμάλ κατέρριψε το πρώτο ρεκόρ της σημερινής ημέρας. Ένα ρεκόρ που κρατούσε 66 ολόκληρα χρόνια και είχε το όνομα του Πελέ, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε ηλικία 17 ετών και 244 ημερών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958 κόντρα στη Γαλλία.

Ο Γιαμάλ σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται (πάλι κόντρα στη Γαλλία!) σε ημιτελικά Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ωστόσο δεν έμεινε εκεί.

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης ο πιτσιρικάς της Μπαρτσελόνα κινήθηκε έξω από την περιοχή και μ’ ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μενιάν ισοφαρίζοντας σε 1-1… Κι έτσι έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ξεπερνώντας τον Ελβετό Γιόχαν Φονλάντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τελευταίος (ο οποίος ποτέ δεν έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν) στις 21 Ιουνίου 2004 είχε σκοράρει εναντίον της…. Γαλλίας στην Κοίμπρα και σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών πήρε το ρεκόρ που είχε ο Γουέιν Ρούνεϊ για… τέσσερις ημέρες. Ο παλαίμαχος άσος της Γιουνάιτεντ στις 17 Ιουνίου 2004 είχε σκοράρει εναντίον της… Ελβετίας σε ηλικία 18 ετών και 237 ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.