ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Γαλλία – Πολωνία 1-1: Δεύτερη θέση για τους «μπλε» και πρόκριση στους «16» του Euro 2024

Η Γαλλία δεν κατάφερε να νικήσει την Πολωνία και έμεινε δεύτερη στον όμιλο πίσω από την Αυστρία

Γαλλία – Πολωνία 1-1: Δεύτερη θέση για τους «μπλε» και πρόκριση στους «16» του Euro 2024

Η Γαλλία δεν κατάφερε να νικήσει την Πολωνία (1-1) και πέρασε στους «16» του Euro 2024 ως δεύτερη πίσω από την Αυστρία.

Η Γαλλία έδειξε επιθετική διάθεση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά η Πολωνία ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα.

Στο 6′ βγήκε στην επίθεση, ο Ζιελίνσκι έκανε το σουτ, αλλά ο Μενιάν έπεσε και μπλόκαρε. Σημαντική στιγμή είχαν και οι “μπλε” στο 11′, με τον Σκορούπσκι να διώχνει με το πόδι το σουτ του Τεό Ερναντέζ.

Το ματς κράτησε ένα καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η Γαλλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 19′, με το χαμένο τετ-α-τετ ου Ντεμπελέ (το έβγαλε ο πορτιέρε της Πολωνίας). Ο λεβαντόφγσκι, απ’ την άλλη, δεν κατάφερε να σκοράρει στο 34′, με κοντινή κεφαλιά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Γαλλία είχε το… πάω χέρι, πίεσε για το γκολ και στο 42′ είδε τον Σκορούπσκι να νικάει δυο φορές τον Κιλιάν Εμπαπέ σε τετ-α-τετ (42′ και 45′).

Η Γαλλία μπήκε με… φόρα στην επανάληψη, με τον Εμπαπέ να έχει δυο πολύ καλά πλασέ. Το γκολ που έψαχναν οι “μπλε” ήρθε στο 56′ Ο Κίβιορ ανέτρεψε τον Ντεμπελέ και ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το 1-0.

Η Γαλλία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να φτάσει σε νέο γκολ, αλλά στο 76′ ο Σφιντέρσκι ανατράπηκε, ο διαιτητής είδε τη φάση, έδωσε πέναλτι και ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πολωνός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μενιέ, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και ο φορ της Μπαρτσελόνα “έγραψε” το τελικό 1-1 που άφησε την Γαλλία στη δεύτερη θέση του ομίλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.