ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης για Τζορτζ Μπάλντοκ: «Όλα θα φανούν από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων»

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης για Τζορτζ Μπάλντοκ: «Όλα θα φανούν από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων»

Μιλώντας για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τόνισε από ιατροδικαστικής άποψης, το επόμενο βήμα σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου είναι να αποκλειστούν άλλοι παράγοντες που προκάλεσαν τον πνιγμό, ή αν αυτός είναι αυτοτελές γεγονός.

«Δηλαδή», αναφέρει, «η ιατροδικαστική είναι υποχρεωμένη να αποκλείσει ότι υπήρχε υποκείμενο αίτιο που να συνετέλεσε στον θάνατο είτε από τοξικής είτε από παθολογικής αιτιολογίας».

Όλα αυτά θα φανούν από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, οι οποίες θα καθυστερήσουν, «αλλά θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις τοξικολογικές».

Τι ανέφερε η νεκροψία

Η νεκροψία νεκροτομή που διατελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου αναφέρει ως αιτία θανάτου τον πνιγμό εντός ύδατος. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Μπάλντοκ φορούσε το μαγιό του γίνεται κατανοητό πως ο ποδοσφαιριστής έκανε μπάνιο στην πισίνα του σπιτιού του.

Όμως εγείρεται το ερώτημα πώς πνίγηκε ένας άνθρωπος που ήξερε κολύμπι και δεν μπορούσε να βγει από την πισίνα; Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα είχε κάτι προηγηθεί.

Αυτό που θα απαντήσει στο ερώτημα είναι η ιστολογική στα όργανα , κυρίως στην καρδιά – καθώς δεν αποκλείεται η ανακοπή – και φυσικά οι τοξικολογικές, οι οποίες θα απαντήσουν αν του προκάλεσε αντίδραση κάτι που μπορεί να κατανάλωσε.

Ακόμη, οι Αστυνομικές Αρχές εξετάζουν αν ήταν στο νερό όταν πέθανε, ή αν βρισκόταν εκτός νερού, έχασε τις αισθήσεις του και έπειτα έπεσε μέσα στην πισίνα.

Πότε θα γίνει η κηδεία του

Η τελευταία πράξη του δράματος, είναι αυτή που απέμεινε για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο 31χρονος άσος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, άφησε την τελευταία του πνοή τόσο άδικα. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ενώ εκεί ζει και η οικογένειά του.

Όπως όλα δείχνουν το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την οικογένεια του αδικοχαμένου άσου, προκειμένου να υπάρξουν και οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη μεταφορά του εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Αγγλία θα ταξιδέψει και αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού για να παρευρεθεί στο τελευταίο αντίο του Μπάλντοκ, αλλά και για να διευθετήσει οτιδήποτε χρειαστεί η οικογένειά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.