ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals.gr

Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ με 1-1 στην OPAP Arena

Μοιρασμένο ματς και ισοπαλία στο ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ με 1-1 στην OPAP Arena

Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ με 1-1 στην OPAP Arena για την 8η αγωνιστική της Super League και οι δύο ομάδες έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Σε ένα μοιρασμένο ντέρμπι στην OPAP Arena, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρήκαν από ένα γκολ και έψαξαν τη νίκη, αλλά… αλληλοεξουδετερώθηκαν στη συνέχεια και δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις για να πάρουν τη νίκη. Ο Μπάμπα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Πιερό ισοφάρισε γρήγορα για τους γηπεδούχους και το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται έτσι στην κορυφή μαζί με τον Άρη πια, ενώ η ΑΕΚ έχει δύο βαθμούς λιγότερους και είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να παίξουν για τη νίκη και ο ρυθμός ήταν εξ αρχής καλός, αλλά ευκαιρίες για γκολ δεν υπήρξαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε όμως να σκοράρει ουσιαστικά στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Οζντόεφ είχε ένα πλασέ που ανάγκασε τον Στρακόσα σε απόκρουση, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ, από το οποίο ήρθε το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς στο ματς.

Στο 15′ ο Τσάλοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Μπάμπα, ο οποίος και σκόραρε από κοντά, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του μέσα στην έδρα της ΑΕΚ.

Το γκολ του ΠΑΟΚ “πάγωσε” την OPAP Arena, αλλά και τους παίκτες της Ένωσης, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πλησιάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα. Σε δύο περιπτώσεις όμως, οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου δεν είχαν την κατάλληλη τελική επιλογή για να “απειλήσουν” τον Στρακόσα.

Η ΑΕΚ άρχισε έτσι να παίρνει ξανά μέτρα στο γήπεδο και έφθασε στην ισοφάριση, στην πρώτη δική της μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Στο 25′, ο Πιερό έβαλε στην πλάτη του τον Κεντζιόρα και τον νίκησε κατά κράτος, για να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Κοτάρσκι και να “γράψει” το 1-1 για την Ένωση.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν έτσι “φωτιά” στην OPAP Arena και προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν για να πετύχουν και την ανατροπή. Ο Λιβάι Γκαρσία είχε όμως μία κεφαλιά άουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 38′, ο Ρότα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει από πλάγια θέση.

Το 1-1 παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει όμως ούτε στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο ένα δεύτερο γκολ νίκης και το ματς πήγαινε… πάνω κάτω.

Η ΑΕΚ είχε έτσι μία καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα, ενώ ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με ένα άστοχο σουτ του Τάισον από τα όρια της περιοχής. Οι μεγάλες φάσεις για γκολ έλειψαν όμως στο δεύτερο ημίχρονο, με την OPAP Arena να “ζεσταίνεται” μόνο στην αλλαγή του Μαρσιάλ. Ο Γάλλος πέρασε στο ματς για το ντεμπούτο του με την Ένωση και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της νέας του ομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ούτε η είσοδος του Μαρσιάλ άλλαξε όμως κάτι στο ματς και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να φεύγουν με ένα βαθμό από το ντέρμπι της OPAP Arena.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.