ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Ο ΟΦΗ πήρε τεράστια νίκη στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ με σκορ 1-2

«Βόμβα» των Κρητικών στην Τούμπα πήραν το τρίποντο με επική ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά

Ο ΟΦΗ πήρε τεράστια νίκη στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ με σκορ 1-2

Ο ΟΦΗ πήρε τεράστια νίκη στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, με σκορ 1-2, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Ο ΟΦΗ πήρε τεράστια νίκη στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, με σκορ 1-2, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το φάουλ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ στο 35′, αλλά οι αλλαγές του Μίλαν Ράσταβατς έφεραν τα πάνω-κάτω. Οι Ταξιάρχης Φούντας (77′) και Έντι Σαλσίδο (79′) σκόραραν σε διάστημα τριών λεπτών, αφήνοντας τον Άρη, που νωρίτερα πήρε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η κεφαλιά του Στέφαν Σβαμπ στο 11ο λεπτό, έπειτα από το κόρνερ του Ντεσπόντοφ, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην πρώτη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων. Η δεύτερη, στο 21′, ήταν ακόμα καλύτερη. Από πάσα του Τόμας Μουργκ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπήκε με την μπάλα στην περιοχή, σούταρε διαγώνια, συρτά αλλά σημάδεψε τη ρίζα της δεξιάς δοκού της εστίας του Νίκου Χριστογεώργου.

Οι Κρητικοί σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκαν. Έφυγαν σε αρκετές περιπτώσεις στην κόντρα αλλά πότε ο Φούντας (21′) πότε ο Άντριου Γιουνγκ (26′) δεν είχαν σωστές επιλογές ενώ στο ημίωρο με εξαιρετικό τάκλιν ο Ομάρ Κόλεϊ πρόλαβε τον εφορμούντα Λεβάν Σενγκέλια.

Ο ΠΑΟΚ τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, με ένα απευθείας φάουλ του Ντεσπόντοφ, ο οποίος σημάδεψε το δεξί «γάμα» της εστίας του Χριστογεώργου που δεν είχε σωστή αντίδραση. Στο 38′ χάθηκαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Γιουνγκ, μετά από ενέργεια του Σενγκέλια έκανε την προσποίηση αλλά σούταρε πάνω στον Τζόναθαν Γκόμεζ και στην αντεπίθεση η εξαιρετική ενέργεια του Κωνσταντέλια ολοκληρώθηκε με κακό σουτ του 22χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού.

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν περισσότερους χώρους και δημιούργησαν ευκαιρίες ως το τέλος του πρώτου μέρους. Η προσπάθεια του Γιόνι Ότο δεν είχε αντίστοιχο τελείωμα από τον Γκόμεζ (41′) ενώ μετά πάλι από γύρισμα του Ισπανού μπακ, ο Σβαμπ (45’+1′) αστόχησε απελπιστικά από το ύψος του πέναλτι όντας ολομόναχος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό. Ο Μουργκ σούταρε πάνω στον Χριστογεώργο στο 48′ αλλά στο επόμενο λεπτό, μετά την κάθετη του Ότο, ο Ταρίκ Τισουντάλι νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Ο βοηθός δε σήκωσε τη σημαία αλλά το VAR είχε άλλη άποψη – οφσάιντ ο Μαροκινός. Το… αεροπλανικό του Φούντα δε βρήκε στόχο στο 61′ όπως και το γυριστό του Γιουνγκ στο 72′, με τον ΟΦΗ να ανεβάζει την πίεσή του αλλά και να αφήνει πίσω κενά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τριπλή ευκαιρία στο 73′, με τους Τάισον, Γκόμεζ και Σβαμπ, με τους προπονητές να κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις. Μια του Μίλαν Ράσταβατς, ο Σαλσίδο, έκανε εξαιρετική ενέργεια στα δεξιά, βγάζοντας τη σέντρα για τον Φούντα που στην κίνηση νίκησε και τον Ντόμινικ Κοτάρσκι για το 1-1 στο 77′. Δύο λεπτά αργότερα, από εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια, ο Κοτάρσκι δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, με τον Σαλσίδο να καραδοκεί για το 1-2.

Στο 85′ ο Τάισον σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μουργκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, όμως ο Αυστριακός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Η κεφαλιά του Ντέγιαν Λόβρεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε σε καλή θέση τον Χριστογεώργο ενώ το φάουλ του Μαγκομέντ Οζντόεφ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το σκορ δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, πρώτη με τον Ράσταβατς στον πάγκο του, και να βάζει γερή υποψηφιότητα για μια θέση στην οκτάδα. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, πλήρωσε την κούραση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι, γνώρισε τη δεύτερη ήττα στην Τούμπα και είδε τον Άρη να τον προσπερνά στη βαθμολογία, έστω για έναν βαθμό.

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-2

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ (80′ Μπάμπα), Σβαμπ (76′ Καμαρά), Οζντόεφ, Μουργκ, Ντεσπόντοφ (76′ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (67′ Τάισον), Τισουντάλι (67′ Μπράντον).

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (63′ Γκονζάλες), Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (63′ Μπάκιτς), Καραχάλιος, Φούντας (87′ Νέιρα), Αποστολάκης (63′ Ριέρα), Σενγκέλια, Γιουνγκ (74′ Σαλσίδο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Όντας τιμωρημένος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρακολούθησε το ματς από σουίτα της Τούμπας, με τον Τζιανπάολο Καστορίνα να εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή στον πάγκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.