ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-0 της Κηφισιάς στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Άνοιξαν λογαριασμό Ποντένσε, Γιόβετιτς, Ιμπόρα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-0 της Κηφισιάς στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-0 της Κηφισιάς στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Το σκορ άνοιξε ο Ελ Καμπί στο 21′ με εκτέλεση α λα Πανένκα σε πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε, ενώ στο 25′ ο Πορτογάλος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα στη δεύτερη θητεία του στους «ερυθρόλευκους».

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών πέτυχε και ο Γιόβετιτς, ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά και ο Ιμπόρα που σκόραρε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά.

Στα θετικά για τους Πειραιώτες, εκτός των τριών βαθμών που τους διατηρούν στην κορυφή (με ματς περισσότερο από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ), ήταν η αντίδραση που έβγαλαν μετά την εντός έδρας ήττα από τη Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ντεμπούτο έκανε και ο Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο πρώτο μέρος για να χριστεί σκόρερ. Ο Νορβηγός αντικαταστάθηκε στο 69′ από τον Μπιέλ.

Η εικόνα του αγώνα

Τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί έχασε η Κηφισιά στο 9΄, όταν τρεις παίκτες της βγήκαν στην αντεπίθεση με έναν του Ολυμπιακού ν΄ αμύνεται. Η μπάλα κατέληξε στον Τετέι, ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Πασχαλάκη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Ιπαλίμπο από πλάγια δεξιά στην περιοχή βρήκε στην πλάτη του Ντόι και η μπάλα απομακρύνθηκε. Ο Πασχαλάκης στο 15΄ μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Σάντος.

Στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο ματς ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 21΄ με το πέναλτι του Ελ Κααμπί. Στην παράβαση υπέπεσε ο Πέιος, ο οποίος έσπρωξε τον Ποντένσε.

Τέσσερα λεπτά μετά οι Πειραιώτες έβαλαν τις βάσεις για το 4ο εφετινό τους «τρίποντο», με τον Ποντένσε αυτή την φορά να σκοράρει με κεφαλιά από σέντρα του Ορτέγκα και ν΄ «ανοίγει λογαριασμό» στο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή του στο λιμάνι.

Πριν κλείσει το πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο 3-0, αλλά ο Σολμπάκεν νικήθηκε από τον Κρίστινσον στο τετ-α-τετ που είχαν στο 40ό λεπτό, με το Νορβηγό επιθετικό να μην καταφέρνει να συνδυάσει το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα με το «παρθενικό» του γκολ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σκανδιναβός το πέτυχε στο 64΄ ο Γιόβετιτς από την «ασβεστένια βούλα», σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος από τον Παπασάββα. Ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα και στο 70΄ με τον Ζοάο Καρβάλιο, μετά από μπαλιά του Γιόβετιτς, ωστόσο, η φάση εξετάστηκε από το VAR και διαπιστώθηκε ότι ο Mαυροβούνιος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Την τελική «πινελιά» στον αγώνα, έβαλε ο Βιθέντε Ιμπόρα με κεφαλιά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από κόρνερ του Ποντένσε, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74΄ Πορόσο), Ντόι, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (58΄ Ζοάο Καρβάλιο), Σκάρπα, Καμαρά (46΄ Ιμπόρα), Σολμπάκεν (69΄ Μπιελ, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (58΄ Γιόβετιτς)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Γιάννης Μασούρας (61΄ Γκόμπελιτς), Κάπαν, Βαφέας, Λούμορ, Πέιος (72΄ Αντούνες), Παπασάββας (72΄ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος (61΄ Ίλιεφ), Ιπαλίμπο (80΄ Παρράς), Αντερέγκεν, Τετέι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.