ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 επί του Λεβαδειακού και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή

Ο Λεβαδειακός έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 επί του Λεβαδειακού και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού απολαμβάνει μόνος του την κορυφή έπειτα από το φινάλε της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν νικηφόρα με 2-0 από το «Λάμπρος Κατσώνης», σε ένα παιχνίδι ωστόσο στο οποίο ο Λεβαδειακός έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι Βοιωτοί είχαν χαμένο πέναλτι με τον Γκιγιέρμο Μπάλτσι στο 70’, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν εν τέλει στη νίκη στα τελευταία λεπτά. «Χρυσή» αλλαγή ο Μαντί Καμαρά που άνοιξε το σκορ στο 86’, για να «σφραγίσει» τη νίκη ο Στέφαν Σβαμπ με πέναλτι στο φινάλε.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Λουτσέσκου έδωσε την ευκαιρία στους Ντέγιαν Λόβρεν και Τζόναθαν Γκόμεζ να κάνουν το ντεμπούτο τους, αλλά και στους Τιέμουε Μπακαγιόκο, Σόλα Σορετίρε να ξεκινήσουν βασικοί για πρώτη φορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και συνδυασμούς, με τους γηπεδούχους να αναχαιτίζουν σχετικά εύκολα τις επιθέσεις στο πρώτο ημίωρο.

Μάλιστα, πρώτα ο Ενίς Τσοκάι (30’) με εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια ο Χοσέ Ρόμο (32’) με κεφαλιά προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο Ταρίκ Τισουντάλι (35’) δεν έπιασε καλά την κεφαλιά στην πρώτη αξιόλογη φάση του ΠΑΟΚ, με τον Ζίνι (40’) να σπαταλά τη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο, δανεικός από την ΑΕΚ, επιθετικός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί εξ ολοκλήρου το σημαντικό λάθος του Μπακαγιόκο, πλασάροντας άουτ προ του Κοτάρσκι.

Η είσοδος του Αντρέ Βιεϊρίνια, αντί του Γιόνι Ότο, ανακάτεψε ακόμη περισσότερο την… τράπουλα για τους Θεσσαλονικείς αλλά αυτές των Καμαρά, Τάισον τους έκαναν πιο ορθολογικούς στο παιχνίδι. Ο Τισουντάλι ενεπλάκη σε δυο διαδοχικές φάσεις για τον ΠΑΟΚ: στο 59’ νικήθηκε από τον Θανάση Γκαραβέλη και στο 61’ έκλεψε από τον Τσοκάι, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού σταμάτησε και τον Γκόμεζ.

Στο 68’ το VAR (Άγγελος Ευαγγέλου και Ηλίας Κωνσταντίνου) κάλεσαν τον Χρήστο Βεργέτη στο μόνιτορ για μαρκάρισμα του Γκόμεζ στον Γιάννη Γιαννιώτα, με τον Αρκάδα ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπάλτσι, όμως, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον Λεβαδειακό.

Η λύτρωση για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήρθε στο 86’, με τη συνεργασία δύο εκ των αλλαγών: ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Καμαρά με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Φάση, πάντως, στην οποία ο Ρόμο βρισκόταν στο έδαφος έχοντας ζητήσει αλλαγή, γεγονός για το οποίο οι Βοιωτοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Στις καθυστερήσεις, έπειτα από προσπάθεια του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο Παναγιώτης Λιάγκας χρησιμοποίησε εντός περιοχής το χέρι του – πάλι πήγε για on field review ο Βεργέτης – με τον Σβαμπ να είναι για μια ακόμη φορά φέτος εύστοχος από το σημείο του πέναλτι, τέταρτη φετινή, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Μετά από τρεις σερί ήττες ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και, ταυτόχρονα, στην κορυφή, αφήνοντας τον Λεβαδειακό στην ουρά και δίχως «τρίποντο», ακόμη στο πρωτάθλημα.

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (64’ Πλέγας), Παπαδόπουλος, Τσοκάι (89’ Κάσσος), Μορέιρα, Ρόμο (89’ Όζμπολτ), Ζίνι (53’ Γιαννιώτας), Πεντρόζο (64’ Κωστή), Μπάλτσι, Τσάπρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46’ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (59’ Καμαρά), Σβαμπ, Μουργκ (72’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (59’ Τάισον), Τισουντάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.