Η Εθνική ήταν κλάσεις ανώτερη της Ιρλανδίας, και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας με 2-0 στο κατάμεστο (30.253 θεατές) γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το πολύτιμο για την παραμονή στην πρώτη θέση του ομίλου γκολ που χάρισε τη νίκη ήρθε στο 48′ με κεραυνό του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα ενώ στο 90+2 ο Πέτρος Μάνταλος σφράγισε τη νίκη.

Αν και οι Ιρλανδοί μπήκαν στο γήπεδο με αμυντική τακτική αποτρέποντας τις ελληνικές αντεπιθέσεις στην αρχή, εν τέλει προχώρησαν σε πιο επιθετικό ύφος, όντες αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα.

Ωστόσο, το σχέδιο τους κράτησε μόλις στο α’ ημίχρονο χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του τερματοφύλακά του Κέλεχερ. Στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48, ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε το σκορ με ένα απευθείας ωραίο σουτ.

Μολονότι, οι Ιρλανδοί βγήκαν πιο μπροστά και κυνήγησαν την ισοφάριση, αυτή δεν ήρθε ποτέ και έτσι ο Μάνταλος με γκολ «buzzer beater» έκανε το 2-0, βάζοντας φωτιά στη βαθμολογία για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Στο σημείο αυτό, χρειάζεται να αναφέρουμε τις δύο συγκινητικές στιγμές, καθώς τόσο ο Μπακασέτας, όσο και ο Μάνταλος έβγαλαν το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούν οι παίκτες της Ελλάδας ως ένδειξη πένθους, το φίλησαν και το σήκωσαν ψηλά για τον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους,  Τζορτζ Μπάλντοκ.

Τι σημαίνει η 1η θέση;

Με την κατοχύρωση της πρώτης θέσης, σημαίνει ότι η εθνική μας θα προχωρήσει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και εκεί θα αντιμετωπίσει πολύ δυνατούς αντιπάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Επίσης, σε περίπτωση που καταλήξει εν τέλει στη 2η θέση, αυτό θα σημαίνει συμμετοχή στα πλέι οφ για την άνοδο. Αμφότερες οι περιπτώσεις έχουν να κάνουν με μια πιθανή πρόκριση στον επερχόμενο Μουντιάλ.

Δείτε τη βαθμολογία στο γκρουπ της εθνικής, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!