ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Euro 2024: Στην ευρωπαϊκή «κορυφή» η Ισπανία για 4η φορά στην ιστορία της – Χωρίς κύπελλο τα «λιοντάρια»

Το ματς έληξε 2-1 υπέρ της Ισπανίας

Euro 2024: Στην ευρωπαϊκή «κορυφή» η Ισπανία για 4η φορά στην ιστορία της – Χωρίς κύπελλο τα «λιοντάρια»

Από την αρχή του φετινού Euro η Ισπανία έδειχνε πως είναι το «φαβορί» για την νίκη.

Ήταν ένα τουρνουά στο οποίο δεν είδαμε πλούσιο θέαμα, τα περισσότερα παιχνίδια δεν ήταν καλά, αλλά ο ενθουσιασμός που προκαλεί το κλίμα πριν από έναν τελικό έκανε τους πάντες να ελπίζουν πως το φινάλε θα ήταν διαφορετικό. Πιο όμορφο. Το γεγονός, επομένως, ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε καταγραφεί ούτε μία φάση της προκοπής τα λέει όλα.

Η Ισπανία έφτασε να έχει και 70% κατοχή μπάλας κάποια στιγμή αλλά ήταν ανούσια αφού δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να απειλήσει την Αγγλία, η οποία πρόσεχε περισσότερο την άμυνά της. Και όταν θα μπορούσε, σε κάποιες περιπτώσεις, να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση, δεν το έκανε.

Έτσι, η ώρα περνούσε χωρίς κάποια μεγάλη φάση ή έστω φάση γενικά, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές και να μη δείχνουν διάθεση να ρισκάρουν, τουλάχιστον όχι από νωρίς. Έτσι, το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν απολύτως φυσιολογικό με όσα είχαμε δει ως εκείνο το σημείο.

Η Ισπανία έκανε ιδανική εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′ ο Γιαμάλ επιτέθηκε κατά μέτωπο από τα αριστερά, συνέκλινε “έσπασε” την μπάλα για τον Νίκο Γουίλιαμς, με τον εξτρέμ της Αθλέτικ να “εκτελεί” τον Πίκφορντ με αριστερό πλασέ στην κίνηση για το 1-0.

Ακολούθησαν κάποιες ακόμα καλές στιγμές της Ισπανίας με τους όλμο, Μοράτα και Γουίλιαμς, πριν η Αγγλία ανεβάσει «στροφές», με τον Σάουθγκεϊτ να περνάει τον ταχύτατο Γουότκινς στη θέση του Κέιν. Το σουτ του Μπέλιγχαμ στο 61′ ήταν η πρώτη καλή στιγμή της ομάδας στο δεύτερο μέρος.

Η Ισπανία έδειξε να χάνει την κατοχή της μπάλας, αλλά είχε τους παίκτες για να την βγάλουν στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση στο 66′, ο Γιαμάλ λίγο έλειψε να νικήσει τον Πίκφορντ, αλλά ο πορτιέρε της Αγγλίας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 73′ η Αγγλία κατάφερε να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Σακά έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπέλιγχαμ έστρωσε τη μπάλα στον Πάλμερ, με τον μεσοεπιθετικό της Τσέλσι να κάνει το συρτό αριστερό πλασέ εκτός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σιμόν. Κι όλα αυτά, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.

Η Ισπανία ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα και πίεσε για το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Στο 82′ ο Πίκφορντ είχε νέα μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Γιαμάλ, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, στο 87′ ήρθε η “λύτρωση” για την Ισπανία, με μια από τις αλλαγές του Λουίς Ντε Λα Φουέντε. Μετά από γύρισμα του Κουκουρέγια, ο Ογιαρθάμπαλ (μπήκε στο 68′) έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.