ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Eurobasket U20: «Γαλανόλευκο» το χάλκινο μετάλλιο – Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε το Βέλγιο με 70-68

Πραγματικό ντέρμπι ο μικρός τελικός του «Eurobasket U20»

Eurobasket U20: «Γαλανόλευκο» το χάλκινο μετάλλιο – Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε το Βέλγιο με 70-68

Η Εθνική Νέων Ανδρών, με ψυχραιμία και θέληση στις κρίσιμες στιγμές, νίκησε το Βέλγιο με 70-68 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κωνσταντινίδης με 19 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, με τον Ζούγρη να προσθέτει 14. Ο Καρακώστας είχε 9, Παρασκευόπουλος και Μπουντούρης από 8. Για τους Βέλγους ο Μπράιντ Τζούνιορ με 19 και ο Μισιά-Ντιό με 17 ήταν οι κορυφαίοι.

Το παιχνίδι άρχισε με ανησυχία καθώς ο Σαμοντούροβ τραυματίστηκε στο γόνατο, όμως ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και επέστρεψε. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε 21-15 σε αυτό το διάστημα.

Οι Βέλγοι όμως έκαναν εξαιρετική δεύτερη περίοδο, η Εθνική μας δυσκολευόταν σημαντικά σε άμυνα κι επίθεση και με επιμέρους σκορ 25-10 οι αντίπαλοί μας πήγαν στην ανάπαυλα με υπέρ τους σκορ 40-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα επέστρεψε, έδειξε την ικανότητά της και μάζεψε τη διαφορά στο 50-46, στηριζόμενη κυρίως στην εξαιρετική της άμυνα. Στο 36’ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε προβάδισμα 57-56. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, έφτασε στην ισοπαλία στο 62-62.

Μια βολή έδωσε στους Βέλγους προβάδισμα 63-62, για να ακολουθήσει τρίποντο του Καρακώστα για το 65-63 της Ελλάδας στο 1:21 πριν το τέλος. Οι Βέλγοι ισοφάρισαν αλλά στα 39’’ ήρθε νέο τρίποντο απ’ τον Κωνσταντινίδη για το 68-65! Ο Μισιά-Ντιό αστόχησε για τρεις και ο Κωνσταντινίδης με μία στις δύο βολές έκανε το 69-65 στα 10’’.

Οι Βέλγοι αστόχησαν σε τρίποντο, ο Μισιά-Ντιό πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε βολές, ευστοχώντας για το 69-67. Ο Κωνσταντινίδης ξανά ήταν αυτός που πήγε στη γραμμή της φιλανθρωπίας, ευστοχώντας στη μία για το 70-67 στα 3,4 δεύτερα.

Η Ελληνική ομάδα επέλεξε να κάνει φάουλ στο 1 δευτερόλεπτο. Ο Τέμερμαν ευστόχησε στην πρώτη και έχασε τη δεύτερη, με το ματς να τελειώνει στο 70-68 για την Εθνική μας!

Αυτό ήταν το 32ο μετάλλιο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Οι Εθνικές μας μετρούν 10 χρυσά, 11 ασημένια και 11 χάλκινα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-21, 40-31, 48-42, 68-70

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.