ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Europa League: Ήττα του Ολυμπιακού από την Λιόν με 2-0 – Στο δεύτερο ημίχρονο «μπήκαν» και τα δύο γκολ

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων

Europa League: Ήττα του Ολυμπιακού από την Λιόν με 2-0 – Στο δεύτερο ημίχρονο «μπήκαν» και τα δύο γκολ

Στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ήταν καλός αλλά είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί. Δεν το έκανε όμως και τελικά ηττήθηκε με 2-0 από τη Λιόν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.

Οι Γάλλοι μπήκαν στο γήπεδο με στόχο να πιέσουν από νωρίς και είχαν την πρώτη τους φάση στο 3′ με το σουτ του Λακαζέτ που έφυγε άουτ, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν τα πατήματά τους στο πρώτο 15λεπτο, διάστημα στο οποίο ήταν κυρίως σε θέση άμυνας.

Η αλήθεια είναι ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όμως ήταν προσηλωμένη στην τακτική που είχε επιλέξει ο Ισπανός και δεν ένιωσαν κάποιο μεγάλο κίνδυνο.

Αντιθέτως, η μοναδική μεγάλη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν για τον Ολυμπιακό, στο 32′, με τον Ροντινέι που πήρε την πάσα του Τσικίνιο, συνέκλινε και έπιασε ωραίο σουτ με το αριστερό αλλά ο Περί κατάφερε, έστω δύσκολα, να αποκρούσει και να κρατήσει το 0-0.

Όσο για το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε όπως και το πρώτο.

Με τη Λιόν, δηλαδή, να απειλεί, περισσότερο αυτή τη φορά, με σουτ του Λακαζέτ που βρήκε και στον Πιρόλα και κατέληξε στο δοκάρι του Τζολάκη.

Ήταν μια φάση στην οποία θα μπορούσε να γίνει το 1-0 και αμέσως μετά θα μπορούσε να γίνει το 0-1.

Στο 50′ ο Γκαρθία πέρασε την κάθετη για τον Ορτέγκα και αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά για τον Γιάρεμτσουκ, το πλασέ του οποίου από κοντά αντί να πάει στα δίχτυα πήγε στον… Ελ Κααμπί, με συνέπεια η ευκαιρία να χαθεί.

Ένα 10λεπτο μετά, σε μια ωραία επίθεση του Ολυμπιακού, ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα για τον Ελ Κααμπί αλλά αυτός δεν πρόλαβε να έκανε όπως θα ήθελε την προβολή και στο 64′ οι γηπεδούχοι είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Τολισό, στον οποίο είπε «όχι» ο Τζολάκης.

Ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» κράτησε το 0-0 σε αυτή τη φάση, στο επόμενο λεπτό όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο σουτ του Τσερκί που βρήκε χώρο και εκτέλεσε από δεξιά εντός περιοχής για το 1-0.

Ο Μεντιλίμπαρ άρχισε τις αλλαγές αμέσως μετά θέλοντας να διορθώσει τα πράγματα, όλα όμως κρίθηκαν μέσα σε ένα λεπτό:

Στο 70′ ο Κωστούλας πήγε για γκολάρα με ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και στο 71′ οι Γάλλοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Ζαχά έδωσε στον Μπενραχμά, ο οποίος, με τη βοήθεια και της κόντρας στον Κάρμο, έγραψε το 2-0.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, αφού το αυτογκόλ του Τσαλέτα-Τσαρ στο 88′, μετά τη σέντρα του Γουίλιαν, δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, όπως φάνηκε στο VAR, του Βραζιλιάνου εξτρέμ.

Λιόν (Πιερ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάις, Κλίντον Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (68′ Ζαχά), Τολισό, Νουαμά (81′ Ντιαβαρά), Τσερκί (68′ Μπενραχμά), Φοφανά (68′ Τέσμαν), Λακαζέτ (75′ Μικαουτάτζε).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83′ Ντόη), Πιρόλα (68′ Στάμενιτς), Κάρμο, Ροντινέι, Έσε, Γκαρθία (68′ Γουίλιαν), Τσικίνιο (83′ Βέλντε), Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ, Ελ Κααμπί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.