Η Φενέρμπαχτσε πήρε την την απόφαση να μην στείλει ξανά παίκτη στην εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο Εργκίν Αταμάν,  μετά την χειρονομία «3-1» του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού προς τους οπαδούς της Γαλατάσαραϊ, στα πλαίσια του χθεσινού «φιλικού» μεταξύ των δύο ομάδων.

Χθες, ο κόουτς του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τη Γαλατασαράι, της οποία είναι δηλωμένος υποστηρικτής, έδειξε με τα δάχτυλα 3-1, σκορ με το οποίο η Γαλατάσαραϊ νίκησε την «αιώνια» αντίπαλο, Φενέρμπαχτσε στο πρόσφατο ντέρμπι για το τουρκικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο.

Το γεγονός αυτό εξόργισε την Φενέρμπαχτσε, η οποία έφτασε σήμερα στο σημείο να ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει παίκτες της στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, όσο προπονητής είναι ο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Οι Τούρκοι παίκτες στο ρόστερ της Φενέρ είναι οι Μέλι Μαχμούτογλου, Σερτάκ Σανλί, Ταρίκ Μπιμπεροβιτς Μέτετσαν Μπίρσεν, Έρτεν Γκάζι και Χάμζα Μέστογλου.

Μάλιστα ο γγ της Φενέρ, Μπουράκ Κιζιλχάν, δήλωσε ότι «κάναμε διαβουλεύσεις μεταξύ μας σχετικά με τη διχαστική, μεροληπτική και απεχθή συμπεριφορά αυτού του ατόμου, το οποίο δεν ταιριάζει ως προπονητής της εθνικής ομάδας».

Στη συνέχεια, ο Εργκίν Αταμάν με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τη συγνώμη του δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μετά το φιλικό με την Γαλατάσαραϊ, χθες το βράδυ, έκανε την χειρονομία “3-1” προς τους οπαδούς και κατόπιν την αυθόρμητη κίνηση που είδαν τα ΜΜΕ.

Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η πρόθεσή μου να στοχεύσω ή να προσβάλω κάποια κοινότητα όταν το έκανα.

Είμαι προπονητής που έχει εκφράσει τον σεβασμό του στην κοινότητα της Φενέρμπαχτσε σε κάθε ευκαιρία, αλλά είμαι από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της μέσα στο παρκέ.

Γνωρίζω την αναταραχή που δημιουργήθηκε από την χθεσινή μου κίνηση στην κοινότητα της Φενέρμπαχτσε.

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου συγγνώμη για το πώς μεταφράστηκε αυτό, με έναν τρόπο που δεν το επιθυμούσα.

Απολογούμαι σε όλη την κοινότητα της Φενέρμπαχτσε που προσεβλήθη από αυτό το περιστατικό».

«Ο χαρακτήρας του, αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα, η αποστολή του είναι ξεκάθαρη με την συμπεριφορά του και το στυλ του και αυτό που έκανε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές είναι εντελώς αντίθετο με την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του ομοσπονδιακού προπονητή.» αναφέρει μεταξύ άλλων η Φενέρμπαχτσε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «δήλωση μεταμέλειάς του προς την κοινότητά μας μας αφήνει αδιάφορους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε:

«Η συμπεριφορά του τεχνικού της εθνικής ομάδας προς τον κόσμο στις 24 Σεπτεμβρίου, μετά το ματς που κοουτσάρισε, είναι γνωστή σε όλους.

Ο χαρακτήρας του, αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα, η αποστολή του είναι ξεκάθαρη με την συμπεριφορά του και το στυλ του και αυτό που έκανε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές είναι εντελώς αντίθετο με την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του ομοσπονδιακού προπονητή.

Η εθνική ομάδα δεν είναι η ομάδα κανενός. Όποιος είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να το κάνει έχοντας συναίσθηση της κατάστασης και της ευθύνης του.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μεγάλη έλλειψη σεβασμού για την κοινότητά μας, την αξιοπρέπεια που έχει ο ο εθνικός προπονητής, αλλά και η χώρα, ώστε να ευνοήσει μία άλλη κοινότητα.

Η δήλωση μεταμέλειάς του προς την κοινότητά μας μας αφήνει αδιάφορους.

Ως Φενέρμπαχτσε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην εθνική ανδρών όσο κάθεται στον πάγκο της αυτός ο άνθρωπος, που έχει ξεπεράσει τα όρια.

Σε μία θέση που απαιτεί αδιαπραγμάτευτες αρχές όπως σεβασμός και αμεροληψία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!