Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βρετανός σταρ της Formula 1 στους Times, αποκάλυψε την μάχη του με τον «δαίμονα» της κατάθλιψης. 

Ερωτηθείς μεταξύ άλλων, ο Χάμιλτον εξομολογήθηκε ότι η κατάθλιψη είναι κάτι που τον ταλαιπωρεί ψυχικά και νοητικά ήδη από την ηλικία των έξι ετών. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε:

«Νομίζω ότι ήταν η πίεση των αγώνων και των “αγώνων” στο σχολείο. Το bullying. Δεν είχα κανέναν να μιλήσω […] Έχω αγωνιστεί με την ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια της ζωής μου, την κατάθλιψη από πολύ νωρίς όταν ήμουν, για παράδειγμα, 13[…] όταν ήμουν στα είκοσί μου, πέρασα μερικές πολύ δύσκολες φάσεις».

Ο Βρετανός είπε ότι πλέον νιώθει πιο ώριμος σήμερα από ό,τι ήταν νωρίτερα στην καριέρα του.

«Μαθαίνεις για πράγματα που σου έχουν περάσει από τους γονείς σου, παρατηρώντας αυτά τα μοτίβα, πώς αντιδράς στα πράγματα, πώς μπορείς να τα αλλάξεις […] Οπότε ό,τι μπορεί να με εξόργιζε στο παρελθόν δεν με θυμώνει σήμερα. Είμαι πολύ πιο εκλεπτυσμένος».

Μάλιστα, ο ταλαντούχος Βρετανός οδηγός δήλωσε πως για να βελτιώσει την ψυχική του υγεία ξεκίνησε συζητήσεις  με έναν θεραπευτή πριν από χρόνια οι οποίες δεν βοήθησαν, ωστόσο θα ήθελε να βρει έναν στο μέλλον για την εύρεση περισσότερων και αποτελεσματικότερων λύσεων στο θέμα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!