Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Αντρές Ινιέστα μέσα από σχετική του ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χθες (07/10).

Σήμερα, ο 40χρονος πλέον Ισπανός ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, βαθύτατα συγκινημένος αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο.

Σε σχετική του δήλωση μάλιστα ανέφερε ότι:

«Παρακαλώ επιτρέψτε μου να είμαι λίγο συναισθηματικός σήμερα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Δεν το φανταζόμουν ποτέ. Ναι, όλα αυτά τα δάκρυα που χύσαμε αυτές τις μέρες είναι δάκρυα συγκίνησης, περηφάνιας. Δεν είναι δάκρυα λύπης.

Είναι τα δάκρυα αυτού του αγοριού από μια μικρή πόλη όπως η Φουενταλμπίγια, που είχε το όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής και το πέτυχε μετά από πολύ σκληρή δουλειά, θυσίες και πάντα προσπαθώντας να μην τα παρατήσω ποτέ, βασικές αξίες στη ζωή μου. Νιώθω πολύ περήφανος για αυτό το μονοπάτι, με όλους τους ανθρώπους που με έχουν συνοδεύσει».

O Αντρές Ινιέστα, «παιδί» των ακαδημιών της Μασία είχε μια λαμπρότατη καριέρα 24 ετών, κατακτώντας τόσο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (εκεί άλλωστε πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του) όσο και με της Εθνικής Ισπανίας κάθε συλλογικό τίτλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!