ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οργή Μ.Σαλβίνι για την Ιταλίδα μποξέρ που την αναγκάζουν να αγωνιστεί με διεμφυλική από την Αλγερία: «Φτάνει με τη woke ιδεολογία»

Παρά την αντίρρηση της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας η ΔΟΕ έδωσε το «πράσινο φως» για να αγωνιστεί άτομο με ανδρικές δυνάμεις εναντίον γυναίκας!

Οργή Μ.Σαλβίνι για την Ιταλίδα μποξέρ που την αναγκάζουν να αγωνιστεί με διεμφυλική από την Αλγερία: «Φτάνει με τη woke ιδεολογία»

(Ανανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 21.35): Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ξέσπασε κατά της ΔΟΕ για το γεγονός ότι μία Ιταλίδα μποξέρ καλείται να αντιμετωπίσει αύριο πυγμάχο που επειδή δήλωσε γυναίκα μετονομάστηκε σε “αθλήτρια” από την Αλγερία και βγάζει νοκ-άουτ οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκει μπροστά του.

Η Άντζελα Καρίνι θα αντιμετωπίσει “την Αλγερινή” Ιμάνε Καλίφ, η οποία πήρε το δικαίωμα συμμετοχής από τη ΔΟΕ, παρότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας το είχε απαγορεύσει.

Ο Μ.Σαλβίνι εξοργίστηκε για το γεγονός ότι του/της επιτρέπουν να αγωνιστεί σε γυναικεία αθλήματα.

«Τρανς μποξέρ που έχει αποβληθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα αντιμετωπίσει τη δική μας Άντζελα Καρίνι. Μία Μεξικανή αθλήτρια που αγωνίστηκε εναντίον της είπε ότι “οι γροθιές της πονούσαν πολύ. Δεν νομίζω να έχω νιώσει έτσι στα 13 χρόνια που πυγμαχώ, ούτε καν σε σπάρινγκ κόντρα σε άνδρες”. Χαστούκι στο πρόσωπο του αθλητικού ιδεώδους και της αξιοπιστίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Φτάνει με τη woke ιδεολογία!» έγραψε ο Σαλβίνι στα σόσιαλ.

Η/Ο Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία αγωνίζεται στα 66 κιλά αλλά υπάρχει και μία δεύτερη, η Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν στα 57 κιλά που είχαν αποκλειστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει πέρυσι στο Νέο Δελχί.

Η Κελίφ είχε αποκλειστεί λίγες ώρες πριν από τον αγώνα της για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ από τη δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Λιν αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Οι εξετάσεις χρωμοσωμάτων των πυγμάχων έδειξαν χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι τα ανδρικά, αντί για τα ΧΧ των γυναικών.

Η IBA έχει θέσει αυστηρά όρια για τους αθλητές και ειδικά για τις αθλήτριες σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που συνδέεται με τους άνδρες αν και ανιχνεύεται και στις γυναίκες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο αθλήτριες δεν είναι τρανς, πιθανόν όμως να είναι ίντερσεξ άτομα, στα οποία τα γεννητικά και αναπαραγωγικά όργανα ή τα χρωμοσώματά τους δεν ταιριάζουν με το φύλο τους. Αυτό μπορεί να γίνει εμφανές στη γέννηση, πολλές φορές στην εφηβεία ή και ακόμη αργότερα στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.