ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Σουμάχερ: Προσπάθειες εκβιασμού στον Γερμανό θρύλο της F1

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται ως ύποπτοι τρεις άνδρες

Μ.Σουμάχερ: Προσπάθειες εκβιασμού στον Γερμανό θρύλο της F1

Για ενορχηστρωμένο σχέδιο με σκοπό τον εκβιασμό της οικογένειας του πάλαι πότε αστέρα της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ μιλούν Γερμανοί εισαγγελείς. Οι κύριοι δράστες αυτής της προσπάθειας θεωρούνται τρεις άνδρες οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους φωτογραφίες από στιγμές του Σουμάχερ πριν και μετά το ατύχημα στις Άλπεις το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας ηλικίας 53 ετών είναι ο βασικός ύποπτος, ο οποίος απειλούσε διαρκώς την οικογένεια του Σουμάχερ, να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από ιδιωτικές του στιγμές. Όμως για να μην προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες ζητούσε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού με μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια, αν και οι εισαγγελείς διατείνονται ότι η ποινή θα μπορούσε να μειωθεί εφόσον οι απόπειρες απειλής δεν τέθηκαν σε εφαρμογή.

Εκτός από τον βασικό ύποπτο, στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκεται και ένας ακόμη 53χρονος ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας για την οικογένεια Schumacher μέχρι το 2021.

Παράλληλα, οι αρχές σχημάτισαν δικογραφία και για τον 30χρονο γιο του βασικού υπόπτου ως συνεργός σε εκβιασμό, καθώς ο πατέρας του, του είχε ζητήσει να δημιουργήσει μία μη ανιχνεύσιμη ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), μέσω της οποίας εστάλη στην οικογένεια του Γερμανού πρώην οδηγού της F1 το φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιευόταν, εάν δεν τους έδιναν τα χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι Γερμανικές Αρχές όσο και Ελβετοί ερευνητές κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις καταγγελίες της οικογένειας του Σουμάχερ, εντοπίζοντας το οικόπεδο στην Γερμανία, μέσω του οποίου συνεργάζονταν οι τρεις άνδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.