ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Τεντόγλου: «Δεν θέλω να είμαι το παιχνίδι της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Στίβου»

«Αν ισχύσει η αλλαγή με τη βαλβίδα, τότε θα αφήσω το μήκος και ενδέχεται να στραφώ στο τριπλούν»

Μ.Τεντόγλου: «Δεν θέλω να είμαι το παιχνίδι της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Στίβου»

Την πρόθεσή του να αφήσει το άλμα εις μήκος επανέλαβε, την Παρασκευή (13/9), ο Μίλτος Τεντόγλου σε περίπτωση που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου κάνει αλλαγή με τη λεγόμενη βαλβίδα, στην οποία πατούν οι αθλητές στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Συγκεκριμένα, ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος ανέφερε:

«Δεν είμαι θυμωμένος που έχασα σήμερα. Δεν ένιωθα τα πόδια μου σήμερα, ενώ το κρύο δεν είναι για εμένα.

Είναι εντυπωσιακό που ο Γκέιλ κατάφερε να πηδήσει με αυτές τις συνθήκες, οπότε δεν είμαι θυμωμένος που έχασα από αυτόν.

Από την άλλη, ο Εχάμερ είναι πολύ καλός αθλητής, αλλά είναι δεκαθλητής, είναι σκληρό να χάνεις από αθλητή συνθέτων.

Τώρα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον κλειστό στίβο, εκτός αν αλλάξει ο κανονισμός για το πάτημα, οπότε και θα αφήσω το μήκος».

Υπενθυμίζεται ότι, παλαιότερα, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε πει πως σε περίπτωση που ισχύσει η αλλαγή με τη βαλβίδα, τότε ενδέχεται να στραφεί στο τριπλούν.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είχε πει:

«Το τριπλούν είναι από τα αγαπημένα αγωνίσματα.

Αυτό και το ύψος τα παρακολουθώ. Θα ήθελα να κάνω τριπλούν.

Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα με τις αποφάσεις που θα πάρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία γιατί δεν θέλω να είμαι το παιχνίδι τους και δεν θέλω να με χρησιμοποιούν για τα πειράματα τους».

Η αλλαγή που προωθείται στο μήκος με τη βαλβίδα

Επισημαίνεται ότι η World Athletics σχεδιάζει να αντικαταστήσει την ταινία στην οποία πατούν οι αθλητές πριν κάνουν το άλμα και να δημιουργήσει ζώνη απογείωσης, όπου θα καταγράφεται το τελικό πάτημα του αθλητή και η καταμέτρηση του άλματος θα αρχίζει από εκείνο το σημείο.

Ως εκ τούτου, τα άκυρα άλματα πρόκειται να γίνουν παρελθόν.

Τρίτος ο Μίλτος Τεντόγλου στο Diamond League 2024

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Μίλτος Τεντόγλου και έτσι με άλμα στα 8,15 μ. (+0,2) κατέλαβε την 3η θέση στον τελικό του μήκους για τη σειρά Diamond League, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (13/9) στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, τα άλματα του Μίλτου Τεντόγλου – κατά σειρά – ήταν τα εξής: 6,81 μ. (-0,3), 5,97 μ. (+0,2), X (+0,1), 7,76 μ. (+0,1), 7,83 μ. (+0,5), 8,15 μ. (+0,2).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ιστορία, τη νίκη και το διαμάντι του Diamond League στο αγώνισμα κατέκτησε ο Τατζέι Γκέιλ από την Τζαμάικα με καλύτερο άλμα στα 8,28 μ. (+0,4) [SB].

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.