ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μαθήματα ζωής από την πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα σε 14χρονη: «Μπορείς πραγματικά να το κάνεις»

Από την κορυφαία αθλήτρια της ρυθμικής γυμνασιακής στον κόσμο

Μαθήματα ζωής από την πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα σε 14χρονη: «Μπορείς πραγματικά να το κάνεις»

Η Καμπάεβα είναι μία από τις πιο πολυβραβευμένες αθλήτριες στην ιστορία της ρυθμικής γυμναστικής, παγκοσμίως με 2 Ολυμπιακά μετάλλια, 14 μετάλλια Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και 21 μετάλλια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, η Ρωσίδα αθλήτρια φαίνεται να δίνει μαθήματα ζωής σε μια νεαρή σταρ της γυμναστικής, την Καρολίνα Ταράσοβα.

Το κορίτσι από το απελευθερωμένο Ντονέτσκ, στην Ουκρανία, είναι μαθήτρια στην ελίτ ακαδημία γυμναστικής Sky Grace Academy της Καμπάεβα, στο Σότσι.

Η Καρολίνα ρίχνει μια κορίνα  μπροστά στην Καμπάεβα, η οποία  είναι αποφασισμένη να μην την αφήσει να αποτύχει:: «Το έκανες τώρα επίτηδες, Καρολίνα. Με ακούς; Κοίταξέ με. Γιατί το κάνεις αυτό επίτηδες;»

Το κορίτσι, 14 ετών φέτος και με διεθνή μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις, ζήτησε συγγνώμη από την Καμπάεβα, λέγοντας: «Συγχωρέστε με», με την Καμπάεβα να απαντά: «Τι σου έχει συμβεί στην πραγματικότητα; Δεν καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω».

Η Καρολίνα, αφού υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί, είπε ότι απέτυχε «επειδή δεν μπορώ να το κάνω».

Η Καμπάεβα της είπε:

«Μπορείς πραγματικά να το κάνεις. Ξέρεις ότι δεν θα κλάψω, δεν θα εξευτελιστώ. Απλώς, θα γυρίσω και θα φύγω. Και αυτό είναι το πιο απαίσιο πράγμα, η αδιαφορία. Θυμηθείτε το. Μην το ξανακάνεις Καρολίνα, ποτέ ξανά».

«Αυτό είναι απλά, ξέρεις, να μην αγαπάς τον εαυτό σου, να ταπεινώνεσαι ενώ σε βλέπουν όλοι, αυτό είναι. Και όλοι σε κοιτάζουν». Η Καρολίνα της είπε: «Εντάξει, δεν θα το ξανακάνω».

Σε άλλο βίντεο, όταν η Καρολίνα απέτυχε επανειλημμένα με την άσκησή της, η Καμπάεβα επανέλαβε:

«Δεν ξέρεις να το κάνεις; Το κάνεις επίτηδες αυτό; Τι έκανες μόλις τώρα; Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Έλα εδώ, σε παρακαλώ. Έλα εδώ σε μένα. Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει; Τι κάνεις; Τρελαίνεσαι, το ξέρεις;».

Και συνέχισε: «Κανείς δεν θα σε τρελάνει, εσύ τρελαίνεσαι. Θέλεις να προπονηθείς περισσότερο; Αλλά αυτό δεν είναι προπόνηση. Όταν βγεις στον αγώνα, θα τρέμεις. Και θα σου πω, λοιπόν, ξέρεις, θα θυμάσαι. Τι έκανες άσχημα και όχι τι έκανες καλά, γιατί έχεις περισσότερα άσχημα παρά καλά».

Στο τέλος πάντως αγκαλιάστηκαν και οι δύο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.