Μετά το σοκ από την Λιθουανία οι ΗΠΑ επέστρεψαν στις νίκες και εξασφάλισαν μια θέση στους «4» του Μουντομπάσκετ. 

Οι Αμερικανοί επικράτησαν με 100-63 των Ιταλών στον 2ο προημιτελικό και θα παίξουν με την Λετονία ή την Γερμανία για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Με τον Μπρίτζες να βάζει τις βάσεις και τον Χαλιμπέρτον να παίρνει τη σκυτάλη, οι παίκτες του Κερ συνδύασαν το θέαμα μαζί με την πρόκρισή τους στη ζώνη των μεταλλίων.

Οι Αμερικανοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο για όνειρα από το ξεκίνημα. Μετά το αρχικό 8-7, τα πράγματα απλουστεύτηκαν.

Οι ΗΠΑ κυνήγησαν τον Φοντέκιο σε μήκη και πλάτη του γηπέδου, ο σταρ των Ιταλνώ κουράστηκε και ήταν άστοχος, με αποτέλεσμα το ταλέντο του Μπρίτζες να βγει στην επιφάνεια. Ο Χαλιμπέρτον έγραψε το 10-14 (7′) και έκτοτε οι παίκτες του Κερ δεν κοίταξαν πίσω, με τον Μπανκέρο να στέλνει τη διαφορά στους 10 (14-24) πριν το ημίχρονο.

Εκεί ήρθαν τα τρίποντα του Μπρίτζες, που με 2/3 και 14 πόντους στο ημίχρονο οδήγησε επιθετικά την Αμερική, την ώρα που οι Ιταλοί μέτρησαν συνολικά 2/19.

Έντουαρντς και Μπρίτζες έβαλαν σερί τρίποντα, ο Ριβς κατέβηκε από τον… ουρανό της Mall of Asia Arena για φόλοου κάρφωμα και το σκορ έγινε 22-46 ένα λεπτό πριν το ημίχρονο.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος.

Όχι μόνο το παιχνίδι δεν… έσβηνε για τους Ιταλούς, αλλά οι ΗΠΑ βρήκαν ανοιχτό γήπεδο και έτρεξαν νέο σερί για να φτάσουν στο 36-68 (26′), μετά το καλάθι του Πόρτις.

Με ένα ακόμα επιμέρους 3-10, ο Χαλιμπέρτον από τη γωνία διαμόρφωσε το 39-78 (28′) και άπαντες περίμεναν να δουν απλώς αν θα σκαρφιστούν κάτι άλλο οι Αμεριμανοί και ποιο θα είναι το τελικό σκορ.

Το rotation άνοιξε και από τις δύο πλευρές, για να φτάσουμε στο 63-100.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 24-46, 44-83, 63-100

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!