ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-86 – Νικητές του Super Cup οι Πειραιώτες

O Oλυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, πανηγυρίζοντας και μία νίκη γοήτρου επί του “αιωνίου” αντιπάλου του

Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-86 – Νικητές του Super Cup οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 86-85 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Super Cup του μπάσκετ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Με τον Ντόρσεϊ να δίνει το ρυθμό στο ξεκίνημα και τους Πετρούσεφ και Βεζένκοφ να παίρνουν τη… σκυτάλη στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε τον τίτλο του Super Cup, τον πρώτο της σεζόν στο μπάσκετ.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι στη Ρόδο και παρά τη διακοπή για τη στραβωμένη στεφάνη μετά από κάρφωμα του Ράιτ, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Με πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που άρχισε το ματς με 4/4 τρίποντα, οι Πειραιώτες πήραν από νωρίς το προβάδισμα κόντρα στον Παναθηναϊκό και “έκλεισαν” το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 21-16.

Στη δεύτερη περίοδο και οι δύο ομάδες βρήκαν σκορ από μακριά, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον Σλούκα σε καλή κατάσταση και τον Γκραντ σταθερά ουσιαστικό, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε άστοχο τον Βεζένκοφ, αλλά έβρισκε σκορ από άλλους παίκτες, όπως ο Πετρούσεφ και ο Γκος. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με τους Πειραιώτες να προηγούνται με σκορ 45-38.

Μετά την ανάπαυλα όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να “σφίξει” την άμυνά του και με τους Γκριγκόνις και Λεσόρ να τον οδηγούν επιθετικά, όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, αλλά έφθασε και στην ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε όμως να “απαντάει” και ο Βεζένκοφ πέτυχε σημαντικά καλάθια, για το 63-62 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στο 30′.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαμε έτσι ένα μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δίνουν “μάχη” σώμα με σώμα για τη νίκη και την κατάκτηση του Super Cup. Σλούκας και Βεζένκοφ έβαλαν ξανά μεγάλα καλάθια στο τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε και τις άμυνες που χρειαζόταν για να αφήσει πίσω του τον Παναθηναϊκό. Συνέχισε έτσι και το σερί του στη διοργάνωση, όπου και μετράει πλέον τρία συνεχόμενα τρόπαια.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-45, 62-63, 85-86

Τα στατιστικά των παικτών

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Παπαπέτρου 6 (0/3 τρίποντα), Γκραντ 12 (0/3 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Ναν 15 (3/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 λάθη), Λεσόρ 11 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Καλαϊτζάκης, Σλούκας 18 (4/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη), Γκριγκόνις 19 (4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 2 (4 ριμπάουντ), Γιούρτσεβεν 2 (2 ριμπάουντ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 3 (1/1 τρίποντο, 4 ασίστ, 2 λάθη(, Ράιτ 9 (6 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 20 (3/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ), Ντόρσεϊ 19 (1/1 δίποντο, 4/6 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ),Φουρνιέ 7 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γουόκαπ 4 (4 ριμπαουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη), Βιλντόσα 4, Παπανικολάου, Πίτερς 2, Πετρούσεβ 18 (6/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 8 ριμπάουντ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.