ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο «αιώνιο» ντέρμπι μέσα στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τον ακολουθήσει στο σκορ και έφθασε έτσι σε ένα επιβλητικό διπλό

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο «αιώνιο» ντέρμπι μέσα στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του, επικρατώντας με 78-71 στο “αιώνιο” ντέρμπι για την 4η αγωνιστική της Basket League.

“Πυροβολώντας” από την αρχή του αγώνα έξω από τη γραμμή του τριπόντου (13/26 τρίποντα συνολικά), ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τον ακολουθήσει στο σκορ και έφθασε έτσι σε ένα επιβλητικό διπλό στην Basket League. Οι “πράσινοι” είχαν μάλιστα διψήφια διαφορά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, με τους Πειραιώτες να μειώνουν στο τέλος, “μαζεύοντας” τη διαφορά ενόψει του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπήκαν “ζεστοί” στο ματς και με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα, έδωσαν ρυθμό και υψηλό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Λορέντζο Μπράουν και Κέντρικ Ναν πέτυχαν συνεχόμενα τρίποντα για τους “πράσινους”, ενώ για τους Πειραιώτες, ο Μουστάφα Φαλ ήταν ανίκητος μέσα στη ρακέτα και ο Σάσα Βεζένκοφ έδωσε επίσης σκορ στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε έτσι με σκορ 22-22.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ήταν ασταμάτητος από μακριά, έχοντας 10/17 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, άρχισε να κολλάει στην επίθεση, παρά το γεγονός ότι έβρισκε δεύτερες επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι “πράσινοι” ξέφυγαν έτσι στη διαφορά και έκλεισαν το δεκάλεπτο με buzzer beater του Γκραντ για το 48-38 του ημιχρόνου.

Μετά το ημίχρονο, οι δύο ομάδες πιο “κρύες” στην επίθεση και με πολλές κακές επιλογές, δυσκολεύτηκαν να βρουν σκορ. Ο Παναθηναϊκός κράτησε όμως τη διαφορά, με τον Ναν να έχει βρει ρυθμό και να είναι ο μόνος… ασταμάτητος στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε όμως να μειώσει με buzzer beater τρίποντο του Γουόκαπ, στο 64-55 του 30′.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ήταν “βραχυκυκλωμένοι” και πήραν πολλά σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, επιτρέποντας στην ομάδα του Αταμάν να “τελειώσει” το ματς. Ο Μπράουν και ο Λεσόρ έβαλαν το… κερασάκι για τη νίκη της ομάδας τους και παρά το σερί του Ράιτ στο φινάλε, το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε στη νίκη με 78-71 και έμεινε μόνος του αήττητος στην κορυφή της Basket League, παίρνοντας προβάδισμα επί του Ολυμπιακού στη “μάχη” για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 38-48, 55-64, 71-78

Τα στατιστικά των παικτών

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φαλ 7 (3/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 19 (4/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2 (1/4 σουτ), Φουρνιέ 15 (2/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ασίστ), Ράιτ 14 (7/8 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Βιλντόσα 3 (1), Ντόρσεϊ 5 (0/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς, Μιλουτίνοβ 3 (1/2 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Μπράουν 18 (1/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκραντ 7 (1), Ναν 25 (3/9 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λεσόρ 10 (5/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Ερνανγκόμεθ 4 (9 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 4 (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 3 ασίστ), Όσμαν 3 (1/5 τρίποντα), Μήτογλου 7 (1)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.