
Σε έναν από τους πιο θεαματικούς ημιτελικούς της ιστορίας του FIBA Europe Cup, ο ΠΑΟΚ έκανε το ακατόρθωτο και με μία απίστευτη ανατροπή επικράτησε της Σολέ, παρά το γεγονός ότι είδε τη γαλλική ομάδα να προηγείται με σκορ πρόκρισης 1.8” πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.
Με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Μπάρτλεϊ, οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια με μεγάλο σουτ του Γκράντισον στην παράταση, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπιλμπάο.
Από την αρχή, ο Μπάρτλεϊ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε το πρώτο σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του (7-14, 5′). Στη συνέχεια, ο Κατσίβελης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με 8 πόντους στην πρώτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται με 11-24, με εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας (6/11) στα τρίποντα.
PAOK WILL COMPETE FOR A EUROPEAN TROPHY FOR THE FIRST TIME SINCE 1996 ⚫⚪#FIBAEUROPECUP pic.twitter.com/Xfn8772xMS
— FIBA Europe Cup (@FIBAEuropeCup) April 2, 2025
Το δεύτερο δεκάλεπτο, παρότι ο ΠΑΟΚ συνέχισε να υπερέχει, δεν ήταν τόσο εύκολο. Ο Μπάρτλεϊ συνέχισε ασταμάτητος και με 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν εκ νέου με 23-37. Ωστόσο, οι Γάλλοι αντέδρασαν με ένα σερί 10-1 και κατάφεραν να μειώσουν σε 39-43 λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, κλείνοντας το ημίχρονο με μια διαφορά μόλις τριών πόντων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Σολέ έδειξε όλο το επιθετικό της πρόσωπο, με τον ΜακΝίς να σκοράρει εντυπωσιακά καρφώματα και να δίνει την πρώτη προεδρία στους γηπεδούχους (48-45).
Στη συνέχεια, η γαλλική ομάδα συνέχισε την αντεπίθεση της, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 8 πόντους (57-49), ενώ αργότερα με ένα 8-0 σερί του Κάμπελ, το σκορ έγινε 63-49.
Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με ένα τρίποντο του Μπάρτλεϊ και εξαιρετικές άμυνες μείωσε στους 9 πόντους πριν την τελευταία περίοδο (63-54).
What a comeback by PAOK!
From 63-50 to 66-70. pic.twitter.com/jlu8BwtiWR— FIBA Europe Cup (@FIBAEuropeCup) April 2, 2025
Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικά επική. Ο ΠΑΟΚ, με τη βοήθεια του Μπάρτλεϊ και του Κρούζερ, επανήλθε δυναμικά και βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ με 66-70 (35′). Όμως, η Σολέ δεν τα παρατούσε. Ο Κάμπελ έβαλε ένα τρίποντο και με μια ασίστ, η γαλλική ομάδα έτρεξε ένα 8-0 σερί και βρέθηκε μπροστά με 75-73. Με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν, το σκορ έγινε 80-75 μετά από καλάθι του Αγιαγί.
Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με 4.8” δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Μπάρτλεϊ εκτέλεσε ένα σουτ-μαμούθ από μακρινή απόσταση και ισοφάρισε στο 80-81, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
Στην παράταση, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε ψυχολογικά. Ο Ρέινολντς εκμεταλλεύτηκε τις βολές και έφερε την ομάδα του μπροστά με 80-85 (43′). Η Σολέ, αν και προσπάθησε, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και ο Γκράντισον με τρίποντο διαμόρφωσε το 87-90, δίνοντας τη νίκη και την πρόκριση στον ΠΑΟΚ για τον τελικό του FIBA Europe Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο.
PAOK WITH A BUZZER BEATER THREE TO TIE THE SEMI-FINAL AND SEND IT TO OT ⚫⚪#FIBAEuropeCup pic.twitter.com/svnYZvINbv
— FIBA Europe Cup (@FIBAEuropeCup) April 2, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.