Η Εθνική ομάδα μπάσκετ άφησε πίσω την ήττα από την Σερβία και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το Βέλγιο (85-68), στο δεύτερο ματς του 9ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η «γαλανόλευκη», πλέον, βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/08-10/09).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε με άνεση στο ζητούμενο, που ήταν η νίκη και ταυτόχρονα να τελειώσει το παιχνίδι… αναίμακτα, δεδομένων των τραυματισμών που αποκόμισαν οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Αντετοκούνμπο μετά το ματς στο Βελιγράδι και την ήττα από τη Σερβία. Η Ελλάδα τα κατάφερε και έτσι «αγγίζει» την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παράλληλα, το παιχνίδι αυτό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ αποτέλεσε μια εξαιρετική πρόβα τζενεράλε ενόψει του Eurobasket 2022. Η διάθεση των διεθνών και η εξαιρετική προσήλωση στην άμυνα ήταν το «κλειδί» για την εύκολη (τελικά) επικράτησης της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς υποχρέωσε τους αντιπάλους της σε συνολικά 23 λάθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κορυφαίος σκόρερ και σε αυτό το ματς για τη «γαλανόλευκη» ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που τελείωσε το παιχνίδι στους 26 πόντους (10/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/9 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα σε 24:40), ενώ τον πλαισίωσε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 22 πόντους (5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Για τους Βέλγους «διασώθηκαν» ο Ρετίν Ομπασοχάν με 14 πόντους και ο Ίσμαελ Μπακό με 12 πόντους.