Με σκληρά λόγια τοποθετήθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τη φάση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου στον αγώνα του Ντρέιπερ με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ στο τουρνουά του Σινσινάτι.

Ο Βρετανός τενίστας τελείωσε τον αγώνα παίρνοντας έναν πόντο που ήταν αντικανονικός, όπως φάνηκε και στο replay.

Ο Ντρέιπερ, στο 5-4 και στο 40-30 υπέρ του επιχείρησε ένα βολέ, ωστόσο η μπάλα έσκασε πρώτα στη ρακέτα του, χτύπησε στο τερέν, πάλι στη ρακέτα και στη συνέχεια βρέθηκε προς την πλευρά του Αλιασίμ.

Ο διαιτητής θεώρησε ότι ο πόντος ήταν κανονικός και με αυτόν τον τρόπο ο Βρετανός πήρε τη νίκη και την πρόκριση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο X χαρακτήρισε ντροπιαστικό και γελοίο να μην υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικού replay. Ο Σέρβος, κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, κάλεσε τους πάντες για να μην ξανασυμβεί ποτέ τέτοιο περιστατικό.

Το σχετικό βίντεο με τον συγκεκριμένο πόντο σχολιάστηκε από πάρα πολλούς τενίστες και προπονητές. Πάντως η πλειοψηφία των σχολιαστών αναφέρει ότι είναι πλέον ανάγκη να μπει στο βίντεο και στο τένις με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στους πόντους και τα χτυπήματα. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που λένε ότι ο αγώνας του Ντρέιπερ με τον Αλιασίμ θα έχει ιστορικό χαρακτήρα αφού θα οδηγήσει σε αλλαγές.

«Είναι ντροπιαστικό να μην έχουμε τη δυνατότητα replay σε τέτοιου είδους καταστάσεις στο court. Αυτό που είναι ακόμα πιο γελοίο είναι ότι δεν έχουμε θεσπίσει τον κανόνα που θα επέτρεπε στους διαιτητές της καρέκλας να αλλάξουν την αρχική υπόδειξη με βάση την αναθεώρηση βίντεο που γίνεται εκτός γηπέδου!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι όσοι παρακολουθούσαν από την τηλεόραση είδαν τι συνέβη στην επανάληψη, ωστόσο οι παίκτες στο γήπεδο βρίσκονταν στο «σκοτάδι» χωρίς να γνωρίζουν ποιο είναι το αποτέλεσμα. Έχουμε Hawkeye, ζούμε στον τεχνολογικά προηγμένο 21ο αιώνα! Παρακαλώ Tours, βεβαιωθείτε ότι αυτή η ανοησία δεν θα ξανασυμβεί ποτέ», ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.