ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έβαλαν άνδρες να αγωνιστούν σε γυναικεία κατηγορία πάλης!

Η woke ατζέντα του Παρισιού δεν έμεινε τελικά έξω από τα αθλήματα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έβαλαν άνδρες να αγωνιστούν σε γυναικεία κατηγορία πάλης!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχει προκαλέσει αναταράξεις με την απόφασή της να επιτρέψει σε δύο πυγμάχους, που αποκλείστηκαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι λόγω αποτυχίας στους ελέγχους καταλληλότητας φύλου, να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Οι Imane Khelif από την Αλγερία και Lin Yu-ting από την Ταϊβάν θα συμμετάσχουν στην κατηγορία των γυναικών, προκαλώντας αντιδράσεις και ανησυχίες σχετικά με τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια στους αγώνες πυγμαχίας.

Η απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στους δύο πυγμάχους να αγωνιστούν παρά τους αποκλεισμούς τους από το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Barry McGuigan εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας: «Είναι σοκαριστικό ότι πραγματικά τους επέτρεψαν να φτάσουν μέχρι εδώ, τι συμβαίνει;».

Οι πυγμάχοι αποκλείστηκαν πέρυσι επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια καταλληλότητας φύλου, όπως αυτά ορίστηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA).

Ο πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρεμλέφ, δήλωσε ότι οι εξετάσεις DNA απέδειξαν ότι οι πυγμάχοι έχουν ΧΥ χρωμοσώματα, κάτι που οδήγησε στον αποκλεισμό τους από τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Η ΔΟΕ, όμως, έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Ολυμπιακού τουρνουά πυγμαχίας στο Παρίσι, θέτοντας χαλαρότερους κανόνες από την IBA.

Αυτό επέτρεψε στους πυγμάχους να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Ο Khelif και ο Lin θα αγωνιστούν αυτή την εβδομάδα, με τον Khelif να αντιμετωπίζει την Ιταλίδα Angela Carini στην κατηγορία των 66 κιλών και τον Lin να συμμετέχει στην κατηγορία των 57 κιλών.

Η συμμετοχή των πυγμάχων αυτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη των αγώνων, ειδικά στα μαχητικά αθλήματα, όπου ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού είναι υψηλός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η μέση δύναμη της γροθιάς είναι 162% μεγαλύτερη σε όσους έχουν περάσει την ανδρική εφηβεία σε σύγκριση με τις γυναίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.