ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποια είναι η υπερπροσπάθεια του Ιταλού άλτη που έχασε τη βέρα του στην Τελετή Έναρξης;

Αγωνίστηκε με κολικό νεφρού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποια είναι η υπερπροσπάθεια του Ιταλού άλτη που έχασε τη βέρα του στην Τελετή Έναρξης;

Το πρωί του διαγωνισμού του ο Ταμπέρι έγραψε στο Instagram ότι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα, αφού αντιμετώπιζε προβλήματα με τα νεφρά του για περισσότερες από 10 ώρες.

Ο Ιταλός αθλητής Τζιανμάρκο Ταμπέρι ήλπιζε να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος ανδρών που κέρδισε στο Τόκιο – αλλά το σώμα του είχε άλλα σχέδια.

Ο 32χρονος Ταμπέρι, αψήφησε τις πιθανότητες το Σάββατο 10 Αυγούστου, όταν αγωνίστηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λίγες ώρες αφότου ενημέρωσε τους οπαδούς του στο Instagram ότι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα μετά από δύο εμετούς.

Αν και ήταν αποφασισμένος να αγωνιστεί, ο Ταμπέρι δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του για το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας στην προτελευταία 11η θέση με 2,22 μέτρα. Ο νικητής Χάμις Κερ από τη Νέα Ζηλανδία ξεπέρασε τα 2,36.

Η απογοητευτική εμφάνιση σηματοδότησε το τέλος ενός δύσκολου ολυμπιακού ταξιδιού για τον Ταμπέρι, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο στις αρχές των Αγώνων επειδή έχασε τη βέρα του ενώ ήταν σημαιοφόρος της Ιταλίας κατά την τελετή έναρξης.

 

«Ο πόνος που νιώθω από το πρωί, όσο δυνατός και αν είναι, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που νιώθω μέσα μου. Ακόμα και αυτό που ήταν η τελευταία μου βεβαιότητα είναι έτοιμο να εξαφανιστεί…» έγραψε στην ανάρτηση, η οποία περιλάμβανε μια φωτογραφία του μέσα σε ένα ασθενοφόρο με έναν ορό στο χέρι του.

Ο Ταμπέρι έγραψε ότι έκανε δύο φορές εμετό και ότι θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να βρεθεί η αιτία της ασθένειάς του. «Ονειρευόμουν τα πάντα για αυτή τη μέρα, εκτός από το να ζήσω έναν εφιάλτη σαν αυτόν», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Στη συνέχεια, λίγες ώρες πριν αγωνιστεί στο Stade de France, μοιράστηκε μια selfie με τη λεζάντα: «Θα είμαι εκεί».

Ο Ταμπέρι ήταν ο επικρατέστερος συν-πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος, έχοντας ισοφαρίσει για το χρυσό στους Αγώνες του Τόκιο το 2020, αφού ξεπέρασε το 2.37.

Σε μια σπάνια κίνηση, αυτός και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ ανακηρύχθηκαν από κοινού νικητές του αγωνίσματος, καθώς και οι δύο έπιασαν το ίδιο ύψος, αλλά κανείς τους δεν το ξεπέρασε.

Επέλεξαν να μοιραστούν το χρυσό αντί να κάνουν ακόμα ένα άλμα.

Ο Ταμπέρι είχε αποκαλέσει προηγουμένως το άλμα εις ύψος ως τον «αγώνα της ζωής μου» και είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό του για την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

«Αύριο στις 19:00, είναι ο αγώνας της ζωής μου», έγραψε σε ανάρτησή του. «Όλα για μια μέρα… Τα πάντα για αυτή τη στιγμή», έγραψε στο Instagram. «Εύχομαι ολόψυχα να θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου ως μια από τις καλύτερες νύχτες που πέρασα ποτέ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.