ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπρωξίματα μεταξύ θεατών για πλακάτ που υποστήριζε την Ταϊβάν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν καταδίκασε το συμβάν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπρωξίματα μεταξύ θεατών για πλακάτ που υποστήριζε την Ταϊβάν

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν εξέφρασε καταδίκη για την απαγωγή ενός πλακάτ που κρατούσε θεατής κατά τη διάρκεια αγώνα μπάντμιντον στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το οποίο έγραφε μήνυμα υπέρ της Ταϊβάν από άλλον θεατή στην εγκατάσταση του μπάντμιντον κατά τη διάρκεια των αγώνων την Παρασκευή.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να αρπάζει με βία το πράσινο πλακάτ της και ακολούθως ο άνδρας να σύρεται έξω από το γήπεδο από τους άνδρες της ασφάλειας. 

Δύο δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τον θεατή να απομακρύνεται, φωνάζοντας, ενώ έπαιζε αθλητής από την Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Κινεζική Ταϊπέι για να αποφύγει τις αντιρρήσεις από την Κίνα, η οποία διεκδικεί το δημοκρατικά διοικούμενο νησί ως δικό της έδαφος.

Το πράσινο, το χρώμα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος της Ταϊβάν, χρησιμοποιείται από ανθρώπους που υποστηρίζουν την ξεχωριστή ταυτότητα της Ταϊβάν από την Κίνα και, συχνά, την ανεξαρτησία της νησιωτικής χώρας.

Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν καταδίκασε «τα ωμά και πονηρά μέσα από κακόβουλους ανθρώπους για να αρπάξουν αυθαίρετα το σύνθημα «Ταϊβάν πάμε!» από την υπήκοο της χώρας μας» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αυτή η βίαιη πράξη παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του πολιτισμού που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και είναι ακόμη περισσότερο αντίθετη στο κράτος δικαίου και παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης».

Ο ντε φάκτο πρεσβευτής του νησιού στη Γαλλία, Φρανσουά Γου, είχε αναφέρει το περιστατικό στην τοπική αστυνομία.

Ο Γου δημοσίευσε μια φωτογραφία του με την θεατή της οποίας το πανό καταστράφηκε στο Facebook λέγοντας: “Ευχαριστώ τους μαθητές που εργάστηκαν σκληρά για να επευφημήσουν τους ήρωές μας του μπάντμιντον! Έλα Ταϊβάν!”

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι άλλοι οπαδοί που κρατούσαν πανό με τη λέξη «Ταϊβάν» απομακρύνθηκαν από το χώρο από την ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μπάντμιντον είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα τόσο στην Ταϊβάν όσο και στην Κίνα και οι δύο ομάδες οπαδών έχουν δυναμική παρουσία σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.