ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ροναλντίνιο: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που τιμήθηκε στη «λεωφόρο των αστεριών» στο Καστελντέφελς

Οι Καταλανοί δημιούργησαν τη δική τους Λεωφόρο της δόξας

Ροναλντίνιο: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που τιμήθηκε στη «λεωφόρο των αστεριών» στο Καστελντέφελς

Ο Ροναλντίνιο είναι ένα από τα πρώτα ονόματα που θα αποκτήσουν το δικό τους αστέρι στον πεζόδρομο της Plaça de les Palmeres, στη Βαρκελώνη.

Είναι η περιοχή που εδώ και αρκετά χρόνια επιλέγουν τα μεγάλα αστέρια της Μπαρτσελόνα για να μένουν. Στα νότια της Βαρκελώνης με μια τεράστια παραλία αποτελεί μια ιδανική επιλογή, ενώ εδώ και 100 χρόνια υπάρχει και μια στενή σχέση γενικότερα με τον σύλλογο της Μπαρτσελόνα.

Κι αυτό γιατί ο Αρκάντι Μπαλαγκέρ, πρόεδρος των μπλαουγκράνα (1925-1929) ήταν αυτός που είχε επιβλέψει την εγκατάσταση των πρώτων ηλεκτρονικών συνδέσεων αλλά και τον δημόσιο φωτισμό της γενέτειρας του…

Κι η σχέση αυτή αναπτύχθηκε μέσα στην πορεία των χρόνων και έγινε πιο δυνατή λόγω της επιλογής των παικτών, αλλά και του νυν πρόεδρο Τζουάν Λαπόρτα να μένουν εκεί.

Στα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Μπάρτσα ο Ροναλντίνιο έμενε κι αυτός εκεί αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και έτσι δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη η επιλογή του τοπικού Δήμου να είναι ένα από τα πρώτα ονόματα που θα αποκτήσουν το δικό τους αστέρι στον πεζόδρομο της Plaça de les Palmeres, σε συνδυασμό με αυτό της Μπαρτσελόνα.

«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σε αυτήν την εκδήλωση. Έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές εδώ, ήταν το σπίτι μου για πολλά χρόνια και παρόλο που έχω σταματήσει να παίζω, όποτε επιστρέφω εξακολουθώ να νιώθω τη ζεστασιά των ανθρώπων του Καστελντέφελς», σχολίασε ο Βραζιλιάνος ο οποίος ως συνήθως δεν σταμάτησε να χαμογελά…

Για τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα το Καστελντέφελς «είναι μέρος των παιδικών μου χρόνων και έχω μόνο όμορφες αναμνήσεις από αυτή την πόλη. Ο Ροναλντίνιο είναι κάποιος στον οποίο είμαστε αιώνια ευγνώμονες γιατί ήταν αυτός που έβαλε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των φιλων της Μπάρτσα. Είναι προνόμιο και τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα και να τον βλέπω να παίρνει το δικό του αστέρι».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της πόλης Μανού Ρέγιες τόνισε ότι θέλει να μετατρέψει την πόλη του «στο Χόλιγουντ της νότιας Ευρώπης και στη δική μας λεωφόρο με τα αστέρια θα έχουμε διασημότητες από τις τέχνες, τον πολιτισμό, τη μουστική, τον αθλητισμό και την καινοτομία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.