Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mundo Deportivo, ο Βραζιλιάνος θρύλος της ομάδας από την Καταλονία, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 17χρονο άσο της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σύγκρισης με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο πάλαι πότε «μάγος» της μπάλας, ο οποίος είχε περάσει και από τον Ολυμπιακό (και την ΑΕΚ) , αφήνοντας ωστόσο ανεξίτηλο το σημάδι του στο λιμάνι του Πειραιά είπε πως:

«Ο Γιαμάλ είναι σπουδαίος παίκτης, έχει τα προσόντα ενός πολύ έμπειρου παίκτη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και κάνει τους φιλάθλους να το απολαμβάνουν.

Έχει ήδη κατακτήσει το Euro, κάνει καλή δουλειά στον σύλλογο και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα.

Τα κάνει όλα καλά: ξέρει να ντριμπλάρει καλά, να σουτάρει, να κάνει το διάλειμμα… οποιοσδήποτε προπονητής θα χαιρόταν να τον έχει στην ομάδα του.

Όταν βλέπεις έναν παίκτη σαν τον Λαμίν να κάνει αυτό που κάνει στα 17 του, η αναφορά είναι ο Μέσι».

Στην συνέχεια εξήγησε πως δεν είναι ορθό να γίνονται συγκρίσεις με τον Λιονέλ Μέσι, καθώς πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να το πετύχει και φυσικά να φέρει όλους τους δυνατούς τίτλους στην Μπαρτσελόνα.

«Δεν είναι καλό να κάνουμε συγκρίσεις, ειδικά με τον Μέσι, που είναι κάποιος που έχει κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα.

Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να μπορέσεις να φτάσεις σ’ ένα σημείο που θα σε συγκρίνουν με τον Μέσι.

Ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Μέσι. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένας παίκτης που αγαπώ, θα πάει μακριά γιατί έχει ποιότητα κι παίζει με χαρά.

Κάνει τη διαφορά σε ένα ποδόσφαιρο που σήμερα είναι πολύ πιο τακτικό» υπογράμμισε ο Ριβάλντο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!