ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σαρωτική η Ελλάδα πέρασε με 0-2 από το Δουβλίνο και είναι πρώτη στον όμιλο

Η άμυνα της «γαλανόλευκης» κράτησε μακριά τους Ιρλανδούς σε όλο τον αγώνα

Σαρωτική η Ελλάδα πέρασε με 0-2 από το Δουβλίνο και είναι πρώτη στον όμιλο

Η Εθνική Ελλάδας έπαιξε έναν εξαιρετικό αγνώνα στην έδρα της Ιρλανδίας, για την δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της League B του Nations League, κερδίζοντας με 0-2.

Με δύο γκολάρες από τους Ιωαννίδη και Τζόλη, η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας, πέρασε άνετα με το διπλό από την Ιρλανδία και έβαλε τις βάσεις για να «παλέψει» για την πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League.

Η άμυνα της «γαλανόλευκης» κράτησε μακριά της τους Ιρλανδούς σε όλο το παιχνίδι και οι δύο φοβερές προσπάθειες του επιθετικών της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, οδήγησαν σε μία «καθαρή» επικράτηση κόντρα στους Ιρλανδούς.

Το παιχνίδι 

Οι Ιωαννίδης και Τζόλης τα γκολ της νίκης για την ελληνική ομάδα, που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στην εποχή Γιοβάνοβιτς και με πολύ «σφικτή» και σταθερή εικόνα μετράει ήδη δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο Nations League.

Η Ελλάδα άργησε να «μπει» στο ματς, δείχνοντας αρχικά αδυναμία να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα της Ιρλανδίας.

Παρόλα αυτά είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11’, όταν από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Κουλιεράκης έπιασε εξαιρετική κεφαλιά η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω απ’ τα δοκάρια του Κέλεχερ.

Στο 26’ ο γκολκίπερ των Ιρλανδών έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στο 41’ ο ο Ογκμπένε πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με δυνατό αριστερό σουτ έξω απ’ την περιοχή, όμως ο βοηθός έχει σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στο 45’ όταν από ωραία ενέργεια του Ογκμπένε από δεξιά και γύρισμα προς τον Μπράουν, το σουτ του τελευταίου έφυγε πολύ πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ διαφορετική.

Στο 50ο λεπτό η Ελλάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Ιωαννίδη.

Από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μπακασέτας έδωσε στον φορ του Παναθηναϊκού, ο οποίος «ζύγισε» το πόδι του απ’ το όριο της περιοχής και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κέλεχερ για το 1-0 της «γαλανόλευκης» ομάδας.

Μετά το γκολ η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πλησίασε σε δεύτερο γκολ με το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα στο 69’ που πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 83’ από καλοτραβηγμένο φάουλ του Μπακασέτα, ο Τζόλης για εκατοστά δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του για να σκοράρει.

Στο 85’ το σουτ του Ρόμπινσον κόντραρε πάνω στον Τσιμίκα κι έφυγε ελάχιστα δίπλα απ’ τα δοκάρια του Βλαχοδήμου, στην καλύτερη στιγμή των Ιρλανδών στο ματς.

Στο 87’ η Ελλάδα «σφράγισε» τη νίκη της με ένα υπέροχο γκολ του Χρήστου Τζόλη.

Από μπαλιά του Μπακασέτα στο χώρο, ο άσος της Μπριζ κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, «χόρεψε» τον Κόλινς και με ένα πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-0 για την Ελλάδα, «τελειώνοντας» το ματς.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

  • Ιρλανδία – Αγγλία 0-2
  • Ελλάδα – Φινλανδία 3-0

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Αγγλία – Φινλανδία 2-0
  • Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

  • 10/10 21:45, Αγγλία – Ελλάδα
  • 10/10 21:45, Φινλανδία – Ιρλανδία

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 13/10 19:00, Φινλανδία – Αγγλία
  • 13/10 21:45, Ελλάδα – Ιρλανδία

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

  • 14/11 21:45, Ελλάδα – Αγγλία
  • 14/11 21:45, Ιρλανδία – Φινλανδία
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 17/11 19:00 Αγγλία – Ιρλανδία
  • 17/11 19:00 Φινλανδία – Ελλάδα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.